Lenovo presenterar hållbarhetstjänst som hjälper företagskunder reducera Scope 3-utsläpp
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Lenovo lanserar hållbarhetstjänst som hjälper företagskunder reducera Scope 3-utsläpp

Lenovo lanserar hållbarhetstjänst som hjälper företagskunder reducera Scope 3-utsläpp

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo presenterar idag tjänsten Reduced Carbon Transport Service. En tjänst som hjälper företagskunder att uppnå sina hållbarhetsmål tack vare möjligheten att flygfrakta sina IT-enheter med lägre koldioxidpåverkan.

Genom Reduced Carbon Transport Service kan kunder köpa Sustainable Aviation Fuel (SAF)-krediter och tillskriva den resulterande utsläppsminskningen till sina IT-inköp, vilket bidrar till en minskning av CO2utsläpp på minst 70 procent.

SAF är ett renare alternativ till konventionellt flygbränsle, och är det alternativ på marknaden med störst potential att minska CO2-utsläpp från flygfrakt.

Bränslet gör det därmed möjligt för företag att uppnå sina mål inom Scope 3-utsläpp. Greenhouse Gas Protocol definierar Scope 3-utsläpp som de utsläpp som sker utanför ett företags egna väggar, inklusive utsläpp kopplade till inköp och avyttring av produkter. Scope 3 står för omkring 70 procent av det genomsnittliga företagets totala utsläpp i värdekedjan. Samtidigt mäter mindre än 10 procent av företagen idag sina exakta Scope 3-utsläpp.

Tack vare Lenovos Reduced Carbon Transport Service får kunderna nu ett konkret tillvägagångssätt att minska utsläppen från flygfrakt. De får även en bekräftelse på utsläppsminskningen som kan användas för rapportering mot deras Scope 3-mål, vilket ger större transparens genom hela processen.

Lenovo presenterar hållbarhetstjänst som hjälper företagskunder reducera Scope 3-utsläpp

– Jag är så glad att vi äntligen kan erbjuda Reduced Transport Service till våra kunder, säger Stefan Brechling Larsen, global hållbarhetschef på Lenovo Services. På Lenovo har vi hängivit oss till att inte bara uppnå våra egna nettonoll-mål, vi vill också kunna hjälpa kunder att nå sina hållbarhetsmål och reducera sina Scope 3-utsläpp. Jag har arbetat med projektet i flera år tillsammans med nordiska kunder som spelat en viktig roll i pilottestningen av tjänsten. Med innovationer såsom Reduced Carbon Transport Service bäddar vi in hållbarhet ännu djupare i teknikvärdekedjan, så att kunder får en tydligare väg till mer hållbara IT-beslut.

Reduced Carbon Transport Service är tillgänglig nu för Lenovos företagskunder över hela Norden, som kan lägga till tjänsten till sina enhetsköp. Som en del i sin tjänsteledda transformationsresa fortsätter Lenovo att presentera lösningar som hjälper kunder att nå sina hållbarhetsmål. Förutom sin nya Reduced Carbon Transport Service, möjliggör Lenovo CO2 Offset Service och Asset Recovery Services-kunder att uppfylla sina klimatmål och implementera mer cirkulära och ansvarsfulla IT-rutiner.

Reduced Carbon Transport Service är den senaste nyheten från Lenovos verksamhetsgren för tjänsteutveckling, Solutions and Services Group (SSG), som sammanför alla Lenovos IT-lösningar och tjänster gällande PC, infrastruktur och smarta vertikaler som support, styrning, projekt- och lösningstjänster. Med ett nätverk om över 20 000 tekniker på 180 marknader hjälper Lenovo SSG kunder att förändra sina verksamheter på global och lokal nivå, genom praktisk innovation som stärker deras konkurrenskraft. Lenovo TruScale-kunder kan distribuera tjänster på prenumerationsbasis, så att de endast använder den teknik och de tjänster de behöver, vilket minskar onödigt avfall.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>