STILRIDE och Ferritico skapar nytt samarbete runt AI för stålindustrin
Hem HÅLLBAR UTVECKLING STILRIDE och Ferritico skapar nytt samarbete runt AI för stålindustrin

STILRIDE och Ferritico skapar nytt samarbete runt AI för stålindustrin

Publicerat av: Redaktionen

STILRIDE inleder ett samarbete med svenska Ferritico för att skapa än mer komplexa strukturer från stålplåt.

Därmed gifter man ihop fördelarna med Ferritico’s AI-drivna stålsimuleringsmjukvara och STILFOLD’s mjuk- och hårdvara för att forma och vika stålplåt i en origami-liknande process.

– Ferritico har en djup kunskap och erfarenhet inom stål och artificiell intelligens. Tillsammans kan vi erbjuda ett nytt och innovativt sätt att designa och tillverka stålprodukter, med hjälp av vår egenutvecklade STILFOLD-teknik. Vi tror att detta partnerskap kommer att påskynda digitaliseringen och den gröna omställningen av stålindustrin, samt inspirera andra industrier att använda våra lösningar, säger Jonas Nyvang, VD för STILRIDE.

Inom partnerskapet kommer företagen att dra nytta av varandras expertis då bägge i dag erbjuder tjänster riktat mot branscher som fordon, flyg, konstruktion och energi. Målsättningen är att ytterligare hjälpa kunderna att optimera sina stålutvecklings-, tillverknings- och implementeringsprocesser samt att direkt förbättra deras produktprestanda, effektivitet och kvalitet.

– STILFOLD delar våra värderingar och vår vision om innovation, hållbarhet och kvalitet. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa stålprodukter med hjälp av våra unika teknologier i synergi. Vi tror att detta partnerskap kommer att skapa nya möjligheter och värde för våra kunder och stålindustrin som helhet, säger Claes Holmström, VD för Ferritico.

STILRIDE och Ferritico skapar nytt samarbete runt AI för stålindustrin

Peter Hedström (CTO/Founder Ferritico & prof. KTH), Claes Holmström (CEO Ferritico) & Jonas Nyvang (CEO/Founder Stilride)

STILFOLD som teknik innebär från start ett avsevärt lägre miljöavtryck för stålkonstruktioner. Detta då det behövs avsevärt mindre råvara jämfört med konventionella tillverkningsmetoder, trots bibehållen eller ofta bättre hållfasthet i konstruktionen. Med Ferritico hoppas man nu kunna ytterligare minska kundernas materialavfall, energiförbrukning och koldioxidavtryck.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>