Mot en grönare framtid - CEA sätter standarden med miljösmarta E-Venus varningsljus
Hem MILJÖ Mot en grönare framtid – CEA sätter standarden med miljösmarta E-Venus varningsljus

Mot en grönare framtid – CEA sätter standarden med miljösmarta E-Venus varningsljus

Publicerat av: Redaktionen

Med E-Venus varningsljus, sätter CEA standarden för branschen genom att lansera en produkt där man i alla led tagit hänsyn till miljön utan att för den sakens skull tumma på teknik och funktion.

Vid framtagningen har man använt 80 % återvunnet material, förpackningen kommer uteslutande från återvunna källor och lampan har 20 % lägre strömförbrukning – från 9W till 7W.

E-Venus är inte bara ett varningsljus – det är ett löfte om en hållbar framtid, där teknik och miljöhänsyn går hand i hand.
Framtidens varningsljus är här

I en tid då den globala marknaden accelererar mot produkter där stor hänsyn tagits till miljöpåverkan och konsumenternas miljömedvetenhet ökar, presenterar vi stolt CEA:s satsning E-Venus – en banbrytande innovation inom varningsljus, som är resultatet av företagets dedikerade forskning och utveckling med ett starkt fokus på hållbarhet. E-Venus är den första produkten i en ny serie, benämnd E-System, utvecklad för att harmoniera med, och skydda vårt ekosystem.

Med lanseringen av E-Venus tar CEA inte bara ett avgörande steg mot att integrera hållbarhetsprinciper i utvecklingen av varningsljus. De visar även att de är ett företag som tar ansvar och banar väg mot en grönare och mer hållbar industri, med en förhoppning om att andra aktörer i branschen ska följa i deras fotspår.

Återvunnet material:

E-Venus är tillverkad med en imponerande andel av 80 % återvunnet material medan förpackningen består av 100 % återvunnet material. Plastkomponenterna är uteslutande framställda av återvunna material, varav en betydande del hanteras och återvinns lokalt vid CEA:s anläggningar.

Återvinningsbar konstruktion:

CEA anammar principerna för en cirkulär ekonomi varför alla delar av E-Venus – från plast till metall och WEEE-material – är helt återvinningsbara. Genom detta bidrar man till minskad avfallshantering och en mer hållbar framtid.

Effektiviserad energiförbrukning:

Genom avancerad teknikutveckling har E-Venus lyckats minska strömförbrukningen med 20 %, från 9 W till 7 W. Detta sparar inte bara energi utan minskar också de långsiktiga driftskostnaderna för dig som konsument.

Minimerat avfall:

Den elektroniska kretsen i E-Venus har omkonstruerats för att vara mer kompakt, vilket leder till mindre avfall. Detta är ett led i vårt arbete för att minska miljöfotavtrycket genom hela produkternas livscykel.

Mot en grönare framtid - CEA sätter standarden med miljösmarta E-Venus varningsljus
Jobba säkert och miljösmart

Även om stort fokus lagts på miljöaspekten vid framtagningen av E-Venus så har teknik och funktion inte på något sätt fallit i glömska. Lampan finns för både stångmontage och planmontage och är typgodkänd enligt ECE R65 och ECE R10 vilket gör varningsljuset till en vinnare både när det gäller säkerhet, funktionalitet och miljö.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>