Nexans slutför förvärvet av La Triveneta Cavi och utökar sin europeiska räckvidd.
Hem ENERGI Nexans slutför nu förvärvet av La Triveneta Cavi och utökar sin europeiska räckvidd

Nexans slutför nu förvärvet av La Triveneta Cavi och utökar sin europeiska räckvidd

Publicerat av: Redaktionen

 Nexans, en ledare inom den globala energiomställningen, meddelar idag att förvärvet av La Triveneta Cavi, en av Europas ledande aktörer inom mellanspännings- och lågspänningskablar, har slutförts.

Förvärvet är ett betydande steg framåt i Nexans’ strategi att bli en renodlad aktör inom elektrifiering.

La Triveneta Cavi tillför ett rikt arv av innovation, banbrytande tillverkning och logistik samt ett erfaret ledningsteam för att ytterligare påskynda Nexans värdeskapande inom elektrifiering.

La Trivetena Cavi som är baserat i Italien sedan 1965, tillverkar främst lågspänningskablar för byggnader, infrastruktur, brandsäkra kabelsystem och applikationer för förnybar energi i över 30 länder. Företaget driver ett förstklassigt, vertikalt integrerat nätverk med tre kabelproduktionsenheter som har mycket effektiva logistikmöjligheter, samt en intern kopparritningsanläggning i världsklass. Företaget har en arbetsstyrka på cirka 700 skickliga anställda och har genererat intäkter på mer än 800 miljoner euro under de senaste tolv månaderna.

Företagsvärdet på cirka 520 miljoner euro representerar en multipel på 5,6 gånger 2023 EBITDA före synergier och 4,6 gånger efter löpande synergier. Det kommer att vara hög ensiffrig tillväxt i resultat per aktie (EPS) från år ett. Nexans’ finansiering av förvärvet kommer att ha begränsad inverkan på den löpande hävstången för att förbli ≤1,0 gånger.

Nexans slutför förvärvet av La Triveneta Cavi och utökar sin europeiska räckvidd.Christopher Guérin, CEO på Nexans säger: “Förvärvet av La Triveneta Cavi ligger helt i linje med vår vision av Nexans som en global renodlad aktör inom elektrifiering. Detta steg stärker vår närvaro avsevärt inom elektrifieringssegmentet, där vi framgångsrikt har slutfört två förvärv under de senaste två åren, och det kommer ytterligare att möjliggöra accelerationen av lanseringen av nya hållbara erbjudanden i sektorer med hög efterfrågan. Sist men inte minst, så är jag otroligt glad över att välkomna de talangfulla medarbetarna från La Triveneta Cavi till Nexans-familjen.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>