Innovationskonferensen MishMash är tillbaka med Nils van der Poel som huvudtalare
Hem MILJÖ Nils van der Poel som huvudtalare på innovationskonferensen MishMash

Nils van der Poel som huvudtalare på innovationskonferensen MishMash

Publicerat av: Redaktionen

Nu arrangeras innovationskonferensen MishMash för andra gången.

En heldag på Studio Acusticum i Piteå med några av Sveriges främsta talare.

Bakom arrangemanget står projektet Intersective Innovation som drivs av Piteå Science Park och Skellefteå Science City.

– Med MishMash vill vi visa vad öppen innovation egentligen handlar om och inspirera till att våga ta in fler perspektiv och kompetenser i sitt företags utvecklingsarbete. Det blir spännande att se vad en OS-medaljör och piratjägare kan väcka för inspiration och gnistor hos deltagarna, säger Jacob Gabrielsson, projektledare för Intersective Innovation vid Piteå Science Park.

I mixen av talare finns bland annat skridskoåkaren Nils van der Poel som skrev idrottshistoria när han tog dubbla OS-guld och satte nytt världsrekord i Peking 2022. Utöver OS-succén sticker Nils ut på fler sätt, han har vunnit det mesta som går inom sin sport, SM, JVM, VM och OS. Han har offentliggjort sitt träningsupplägg i syfte att hjälpa andra att ta sporten vidare och efter att han avslutat sin elitkarriär har han blivit en av Sveriges mest eftertraktade talare.

– Elitidrottare och företagare har mycket gemensamt inte minst när det kommer till behovet av att hela tiden hitta nya vägar framåt och det är det som Nils van der Poel kommer att dela med sig av under konferensen.

En annan talare att se fram emot är hållbarhetsentreprenören, klimataktivisten och företagsrådgivaren Rebecka Carlsson. Hennes imponerande CV består bland annat av författarskapet till boken Exponentiell klimatomställning, politisk sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister, grundare till flertalet hållbarhetsstartups och en av få svenskar som studerat vid Singularity University. Under MishMash kommer hon bjuda på nya affärsmöjligheter som näringslivet står inför utifrån den teknikutveckling som följer med klimatomställningen.

Innovationskonferensen MishMash är tillbaka med Nils van der Poel som huvudtalare

Nils van der Poel

– Den tredje föreläsaren är Robert Karjel som har en bakgrund som chef inom Försvarsmakten och jobbat med allt från räddningsaktionen vid Estoniakatastrofen till att bekämpa pirater utanför Somalias kust. I hans föreläsning kommer han att dela med sig av strategier och verktyg för ledare att bygga framgångsrika organisationer trots svåra utmaningar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>