Norwegian till Almedalen för att delta i debatter om framtidens flyg
Hem TRANSPORT Norwegian till Almedalen för att delta i debatter om framtidens hållbara flyg

Norwegian till Almedalen för att delta i debatter om framtidens hållbara flyg

Publicerat av: Redaktionen

Norwegian är på plats i Visby under Almedalsveckan för att diskutera framtidens hållbara flyg.

För att visa att det går att minska utsläppen redan idag, flyger Norwegian med motsvarande 40 procent Neste MY Förnybart Flygbränsle mellan Stockholm Arlanda och Visby under Almedalsveckan.

Den höga inblandningen minskar utsläppen från dessa flygningar med uppemot 30 procent, jämfört med enbart fossilt jetbränsle och visar hur effektivt utsläppen kan minska med mer hållbart flygbränsle.

Att ställa om till ett hållbart flyg är både nödvändigt och helt avgörande för flygets framtid. Flygbranschen har redan kommit en bra bit på väg men mer behöver göras för att få fart på omställningen och produktionen av fossilfria flygbränslen behöver öka kraftigt. Vad kan flygbolagen respektive producenter av fossilfria bränslen göra och vilka stöd samt incitament behövs från politiken? Detta och mycket mer vill vi lyfta fram och diskutera under Almedalen.

Norwegian till Almedalen för att delta i debatter om framtidens flyg–Framtiden för flyget ser positiv ut men förutsätter att vi sätter fart på de möjligheter och alternativ som finns tillgängliga. För en framgångsrik omställning behöver politiken, näringslivet och flygbranschen samverka för att vi ska få långsiktiga, förutsägbara spelregler. Vi ser fram emot att delta i debatter och konstruktiva diskussioner i Visby, säger Norwegians hållbarhetsdirektör Anders Fagernæs.

Norwegian är med både som arrangör och deltagare under Almedalen och ser fram emot att debattera framtidens flyg:

1) Förnybart flygbränsle för en hållbar flygindustri – vad krävs?
Förnybart flygbränsle är en lösning som finns tillgänglig här och nu, vilket gör den till en viktig pusselbit i flygets omställning.
Vilka hinder behöver röjas och vilka incitament behövs?

När: Torsdag 29 juni 2023 kl. 08.00 – 08.50 (Frukost serveras från 07.30)
Var: Mellangatan 27 i Visby, ”2030-arenan”
Länk till seminariethttps://almedalsveckan.info/program/68021

I panelen finns Helena Gellerman (L), Gunilla Svantorp (S), Maria Stockhaus (M), Fredrik Kämpfe (Transportföretagen Flyg),
Magdalena Streijffert, (Neste) och Charlotte Holmbergh (Norwegian).
Frukostmötet modereras av Mattias Goldmann, grundare av 2030-sekretariatet.

2) Hur skapar vi förutsättningar för fossilfritt flyg?
Sverige är ett stort land i Europas periferi som behöver goda förbindelser för fortsatt samhällsutveckling. Men hur skapar vi förutsättningar för flygets omställning samtidigt som vi behåller god tillgänglighet och flygets fördelar?
När flyger vi fossilfritt?

När: Fredag 30 juni 2023 kl. 08.00 – 08.45 (Frukost serveras från 07.45)
Var: Trädgårdshuset i Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3.
Länk till seminariet: https://almedalsveckan.info/program/67775

I panelen finns Maria Stockhaus (M), Ulrika Heie (C), Linda Snecker (V), Mattias Ottosson (S), Anders Fagernæs (Norwegian), Lars Resare (BRA) och Rikard Steinholtz (SAS). Frukostmötet modereras av Fredrik Kämpfe (Transportföretagen Flyg).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>