Nu blir det enklare för elektrikern att välja hållbart
Hem ENERGI Nu blir det enklare för elektrikern att välja hållbart

Nu blir det enklare för elektrikern att välja hållbart

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Rexel, den globala distributionsexperten inom skräddarsydd energiteknik, ett eget hållbarhetsprogram – Sustainable Selection.

Globalt utgör de produkter elbranschen erbjuder en betydande miljömässig och social påverkan under sin livstid, från utvinning av råvaror via transporter till användning och slutskede.

Många produkter är nödvändiga i den energiomställning som hela världen befinner sig i, därför är det viktigt att förenkla för installatörerna att välja rätt produkter.

– Vi finns i över 20 länder runtom i världen och hjälper varje dag våra kunder i deras utmaningar att förbättra komfort, säkerhet och energiprestanda i sina installationer, infrastruktur och byggnader. Här har vi ett stort ansvar som samhällsbyggare att hjälpa våra kunder att välja rätt, säger Humaira Baneryd Hållbarhetsansvarig på Rexel Sverige.

Som ledande i sin bransch bidrar Rexel till Sveriges energiomställning även genom hållbarhetsprogrammet, som baseras bl.a. på högsta klass i tredjepartsmärkning från etablerade SundaHus, Byggvarubedömningen och Energy Label.

Urvalskriterier för att hamna i Rexels Sustainable Selection

1. Leverantören har signerat Rexels uppförandekod som ställer sociala och miljömässiga krav.

2. Produkten bidrar till energiomställningen genom minskning av koldioxidutsläppen vid användningstillfället.

Och/eller

3. Produkten uppfyller högsta klass baserat på sin miljöbedömning i välkända och etablerade miljöbedömningar tex SundaHus, Byggvarubedömningen och Energy Label.

Lätt att göra rätt

Det kan inte bli enklare – Hållbarhetsprogrammets logga visas i webbshopen. Intill alla kvalificerade produkter visas ikonen för Rexel Sustainable Selection. Uppfyllda urvalskriterier inom hållbarhet beskrivs på produktsidor. Hållbarhetsprogrammet och urvalskriterierna kommer också utvecklas och förfinas framåt.

Nu blir det enklare för elektrikern att välja hållbart

– Vi vill guida alla våra installatörer att göra smarta val och välja lösningar som bidrar till att öka takten på energiomställningen, avslutar Humaira.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>