Nu lanseras Connected Home Charging: Solenergi och lastoptimerad laddning för elektrifierade BMW- och MINI-bilar
Hem ENERGI Nu lanseras Connected Home Charging: Solenergi och lastoptimerad laddning för elektrifierade BMW- och MINI-bilar

Nu lanseras Connected Home Charging: Solenergi och lastoptimerad laddning för elektrifierade BMW- och MINI-bilar

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med energibolaget E.ON lanserar BMW nu Connected Home Charging.

Den nya laddboxen och tillhörande tjänster gör det möjligt att integrera samtliga elektrifierade BMW och MINI-bilar med hemmets solpaneler och strömförbrukning.

I Connected Home Charging-paketet ingår den smarta laddstationen BMW/MINI Wallbox Plus, en smart mätare ansluten till tjänsterna samt all installation och konfiguration utfört av E.ON.

Inställningar och anpassning görs intuitivt via My BMW-appen eller MINI-appen.

Tack vare digital och automatiserad energiflödeshantering kan i synnerhet hushåll med solcellssystem dra nytta av lägre laddningskostnader och öka sin självständighetsgrad.

Ägare till solcellssystem kan använda överskottselen från systemet för att ladda sin elbil, istället för att exportera elen till elnätet.

Förberedelser för dubbelriktad laddning

Fler applikationer kommer att lanseras i framtiden, som en del av samarbetet mellan BMW och E.ON. Detta inkluderar kostnadsoptimerad laddning, där kunderna kan dra nytta av den dagliga prisutvecklingen på elmarknaden för att ladda när elpriserna är låga.

Från 2025 kommer Connected Home Charging-erbjudandet att utökas till att omfatta dubbelriktade driftlägen, genom BMW Neue Klasse. Detta innebär att kunderna kan använda elbilens batteri som energilagring, för att senare mata tillbaka den lagrade elen till elnätet eller använda den i sitt hushåll.

Nu lanseras Connected Home Charging: Solenergi och lastoptimerad laddning för elektrifierade BMW- och MINI-bilar

Tillgängligt från och med idag

Connected Home Charging-paketet kan beställas för alla elektriska BMW och MINI, både helelektriska och plug-in hybrider, direkt från bilkonfiguratorn online. Just nu kan paketet köpas för 6.900 kr (efter 50 procent avdrag för Grön teknik)*. Efter det tredje året kan de digitala funktionerna utökas via BMW Connected Store.

BMW/MINI Charging: Laddning på språng

Förutom intelligenta lösningar för hemmaladdning kan kunderna också förlita sig på bekväma lösningar från BMW/MINI Charging när de laddar längs vägarna. Den största fördelen är den attraktiva laddningstariffen som tillhandahålls via BMW/MINI Charging-abonnemanget, oberoende av snabbladdningsoperatören och det pris som anges vid laddningsstationen.

BMW/MINI Charging ger tillgång till över 700.000 publika laddpunkter i Europa och över 18.000 laddpunkter i Sverige.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>