Plantagens nya utomhusmöbel gjord av återvunnen plast från havet
Hem CIRKULÄR EKONOMI Plantagens nya utomhusmöbel gjord av återvunnen plast från havet

Plantagens nya utomhusmöbel gjord av återvunnen plast från havet

Publicerat av: Redaktionen

Plantagens nya utomhusmöbel gjord av återvunnen plast från havet

Varje år hamnar 8 miljoner ton plast i havet. Nu lanserar Plantagen en stol gjord av 100% återvunnen plast från havet som ett steg i sin hållbarhetssatsning.

Plantagens DuraOcean-stol är en modern och tålig stol med formsprutad sits som är slitstark och lättskött. Stolsitsen är tillverkad av 100% återvunnen plast insamlad från havet. Plasten som i huvudsak är från fisknät ger, tillsammans med annan insamlad plast från havet, den gröna DuraOcean® färgen. Stolens ben är tillverkade av FSC-certifierad eukalyptus.

Varje år hamnar 8 miljoner ton plats i havet och år 2050 finns det risk att det finns mer plast än fisk i havet. Initiativ och innovationer som tar upp och tar tillvara plast från haven blir allt viktigare lksom beydelsen av att upplysa och uppmana konsumenter att ta ansvar. DuraOcean-stolen är ett exempel på ett sådant alternativ.

”Det må vara en droppe i havet, men vi kan alla gynna miljön och klimatet genom att stödja innovationer och utvecklingar som påverkar vår planet till det bättre. För oss på Plantagen känns det viktigt och bra att kunna erbjuda våra kunder hållbara alternativ i samtliga kategorier, inte bara vad det gäller växter och blommor. ”säger Malin Bjurvald, Hållbarhetschef Plantagen.

Stolen är inte bara tillverkad av 100% återvunnen plast från havet, den kan också enkelt demonteras för att möjliggöra återvinning ännu en gång vid slutet av stolens livscykel.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>