AI-LÖSNING FRÅN HUSQVARNA MED FOKUS PÅ URBANA GRÖNOMRÅDEN
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING AI-LÖSNING FRÅN HUSQVARNA MED FOKUS PÅ URBANA GRÖNOMRÅDEN

AI-LÖSNING FRÅN HUSQVARNA MED FOKUS PÅ URBANA GRÖNOMRÅDEN

Publicerat av: Redaktionen

Husqvarna Urban Green Space Index, en AI-driven satellitlösning med fokus på urbana grönområden, har valts ut av World Economic Forum som en av de 15 främsta innovatörerna i en ny utmaning inom UpLinks innovationsnätverk.

UpLink är den öppna innovationsplattformen för World Economic Forum, som lanserades i Davos 2020.

Plattformen kretsar kring innovationsutmaningar och digitala samhällen, dedikerade till att främja FN:s mål för hållbar utveckling. Gruppen har valts ut av en oberoende grupp internationella experter, och denna gång letade World Economic Forum efter nya digitala lösningar för att stödja städers utveckling i harmoni med naturen. HUGSI mäter och analyserar urbana grönområden i utvalda städer över hela världen. Med denna överblick och kvantifiering av urbana grönområden kan städerna följa sin utveckling.

AI-LÖSNING FRÅN HUSQVARNA MED FOKUS PÅ URBANA GRÖNOMRÅDEN– Urbaniseringen ökar och behovet av att utveckla och förvalta städers grönområden får nu större fokus över hela världen. Vi utvecklade den AI-drivna satellitlösningen för att öka medvetenheten om värdet av grönområden och för att stödja beslutsfattare och politiker att fatta beslut baserade på data för att skapa smarta, gröna och hållbara städer för framtiden, säger Glen Instone, President för Husqvarna Forest & Garden-divisionen.

Husqvarna Group fortsätter att forma fantastiska upplevelser och att leda branschomvandlingen mot elektrifiering, autonoma lösningar och uppkopplade enheter.  Genom företagets passion för innovation strävar Husqvarna efter att göra skillnad för de som arbetar med och formar grönområden och stadsmiljöer. Förra året lanserade Husqvarna Group HUGSI-rapporten 2021 med fokus på grönområden i 177 städer i 60 länder, som nu har vuxit till mer än 250 städer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>