Report Generator hjälper organisationer visa engagemang och transparens i IT-hållbarhetsfrågor
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Report Generator hjälper organisationer visa engagemang och transparens i IT-hållbarhetsfrågor

Report Generator hjälper organisationer visa engagemang och transparens i IT-hållbarhetsfrågor

Publicerat av: Redaktionen

Att använda TCO Certified har blivit än mer värdefullt.

Med Report Generator kan organisationer skapa skräddarsydda hållbarhetsrapporter för sitt IT-innehav – baserat på oberoende verifierad data från de tuffa sociala och miljömässiga kraven i TCO Certified.

Nya lagar och regler ökar pressen på organisationer att vara transparenta kring sina påståenden inom hållbarhet.

TCO Certified, den världsledande hållbarhetscertifieringen för IT-produkter, hjälper organisationer att ta steg mot en hållbar livscykel för IT-produkter, med fokus på kritiska frågor som klimatpåverkan, skadliga ämnen, cirkularitet, elavfall och ansvar i leverantörskedjan.

Med lanseringen av Report Generator blir det möjligt att skapa skräddarsydda hållbarhetsrapporter för certifierade IT-produkter. Report Generator innehåller verifierad data och information som kan användas för att bedöma hållbarhetseffekter av produkterna. Rapporterna kan också nyttjas i hållbarhetsrapportering och annan kommunikation.

– Report Generator hjälper organisationer att visa engagemang och transparens i hållbarhetsfrågor, uppfylla interna hållbarhetsmål och leva upp till allt högre externa krav på hållbarhetsredovisning. Verktyget ger också insikter om hur längre produktcykler kan minska koldioxidavtrycket från IT-produkter på ett effektivt sätt, säger Sören Enholm, vd på TCO Development, organisationen bakom TCO Certified.

Report Generator hjälper organisationer visa engagemang och transparens i IT-hållbarhetsfrågor

Verktyget ger insikter om koldioxidutsläpp (scope 2 och 3), produkters koldioxidavtryck, skadliga ämnen och säkrare alternativ, materialavtryck, förlängd livslängd för produkter, potentialen att minska elavfall, samt socialt och miljömässigt ansvar i leveranskedjan.

Alla organisationer som ställer krav på TCO Certified när de köper IT-produkter kan nyttja Report Generator för att bedöma effekten av att köpa och använda certifierade produkter. Report Generator kommer att uppdateras regelbundet med ny funktionalitet.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>