FN:s utvecklingsprogram mobiliserar innovatörer för att rädda världshaven
Hem POLITIK Saint-Gobain koncernen netto-noll utsläpp 2050

Saint-Gobain koncernen netto-noll utsläpp 2050

Publicerat av: Redaktionen

Som en del av FN: s klimattoppmöte i New York i veckan, har Saint-Gobain undertecknat Global Compact ”Business ambition for 1,5 ° C ” och förbundit sig till netto-noll utsläpp senast år 2050.

”Saint-Gobain designar, tillverkar och distribuerar lösningar som bidrar till att minska CO2-utsläppen, inklusive isoleringslösningar som främjar energieffektivitet. På bara tre månader, tack vare energibesparingar, kompenserar våra isoleringslösningar för de CO2-utsläpp som kan kopplas till produktionen. Saint-Gobain-gruppen bidrar redan i betydande grad till att förbättra energieffektiviteten och minska koldioxidutsläppen, och med detta åtagande går vi ett steg längre för att minska vår egen påverkan. Visionen 2050 är avgörande för att driva vår investeringspolicy samt våra industriella färdplaner, forskningsprogram och produktutvecklingsstrategier ”, säger Pierre-André de Chalendar, VD och koncernchef för Saint-Gobain.

Saint-Gobain koncernen har redan åtagit sig att minska sina CO2-utsläpp globalt med 20% mellan 2010 och 2025. Olika program och verktyg har redan implementerats för att stödja detta mål, såsom en intern prissättning på koldioxid, en för investeringar och en för forskningsprojekt, som driver affärsbeslut mot koldioxidsnåla lösningar.

Gruppen är också en av 127 företag globalt, som ingår i ”Climate Change A List” från 2018, som tas fram av den globala organisationen CDP.

Saint-Gobain Sweden AB har sedan tidigare signerat det svenska initiativet Färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor 2045 och Lokal Färdplan Malmö 2030.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>