Sensationellt återvinningsresultat – Site Zero öppnar
Hem CIRKULÄR EKONOMI Sensationellt återvinningsresultat – Site Zero öppnar

Sensationellt återvinningsresultat – Site Zero öppnar

Publicerat av: Redaktionen

Den 15 november invigs Svensk Plaståtervinnings nya sorterings- och plaståtervinningsanläggning Site Zero.

Ett stort antal gäster från hela Europa kommer till Motala för att uppleva världens största och mest avancerade sorterings- och återvinningsanläggning, och se cirkularitet i verkligheten.

Inför öppningen har Site Zero testkörts – och återvinningsresultatet överträffar alla förväntningar.

Snart samlas VD:ar, hållbarhetschefer, politiker, myndighetspersoner och hållbarhetsinriktade profiler för att tillsammans inviga Sveriges största satsning inom plaståtervinning – Site Zero. Den befintliga anläggningen i Motala var redan en av Europas mest avancerade med mycket hög sorteringseffektivitet, men nu tar Svensk Plaståtervinning nästa steg. Site Zero blir världsledande och har redan under testkörningen visat sensationella resultat.

— Site Zero överträffar alla förväntningar, vi går nu in i en ny era för plaståtervinningen. Sverige kommer vara dragloket för en omställning som behöver göras över hela världen för att kraftigt minska klimatpåverkan och behovet av fossil plastråvara, och göra plasten till en del av den cirkulära ekonomin, säger Mattias Philipsson, VD på Svensk Plaståtervinning.

Sensationellt återvinningsresultat – Site Zero öppnarMedia hälsas välkommen till invigningen och på plats arrangeras en pressträff där bland annat återvinningsresultatet från testperioden, och vad det innebär, kommer att presenteras. Intervjumöjligheter med bland andra Mattias Philipsson (VD Svensk Plaståtervinning), Åsa Stenmarck (Nationell plastsamordnare Naturvårdsverket) och Oliver Lambertz (Head of Operations Tomra)

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>