Rejlers deltar i omfattande projekt för förnyelse av depå för Huvudstadsregionens Stadstrafik Ab i Helsingfors
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Rejlers deltar nu i omfattande projekt för förnyelse av depå för Huvudstadsregionens Stadstrafik Ab i Helsingfors

Rejlers deltar nu i omfattande projekt för förnyelse av depå för Huvudstadsregionens Stadstrafik Ab i Helsingfors

Publicerat av: Redaktionen

Rejlers Finland har vunnit ett alliansbaserat kontrakt för att modernisera järnvägsdepån i stadsdelen Forsby, ett viktigt steg mot Helsingfors ambition att vara klimatneutralt år 2030.

Projektet är i linje med utbyggnaden av snabbspårvägsnätet i huvudstadsregionen och tillgodoser behovet av att uppdatera åldrande tågdepåer, varav några är 80 år gamla.

Forsby-depån, en central anläggning för Helsingfors snabbspårväg, kommer att betjäna cirka hundra fordon.

Rejlers ansvarar för den tekniska projekteringen av depån, inklusive energi-, el- och mekanisk projektering, och utvecklingsfasen förväntas avslutas i juni 2024.

– Starten på utvecklingsfasen har varit mycket lovande med ett utmärkt samarbete mellan alla parter. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap och tillföra värde i projektet, säger Topi Tissari, Director of Business Operations på division Buildings i Finland.

Uppdraget är ett resultat av Huvudstadsregionens Stadstrafiks upphandling där fem allianser deltog. I den vinnande alliansen ingår Rejlers, Skanska, APRT Architects, Sweco och Sipti Consulting.

Rejlers deltar i omfattande projekt för förnyelse av depå för Huvudstadsregionens Stadstrafik Ab i Helsingfors– Det här projektet är ett utmärkt exempel på hur vi bidrar till att våra kunder uppnår sina hållbarhetsmål. Vi undersöker nu depåns energieffektivitet för att hitta de bästa tekniska lösningarna för att möta kundens miljö- och energimål, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetschef i Rejlers koncernen.

Byggnationerna beräknas inledas hösten 2024 och den nya depån i Forsby är planerad att stå färdig 2028.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>