Sex and the City-stjärnan tilldelas svenskt hederspris
Hem MILJÖ Sex and the City-stjärnan, Kristin Davis tilldelas svenskt hederspris

Sex and the City-stjärnan, Kristin Davis tilldelas svenskt hederspris

Publicerat av: Redaktionen

David Attenborough, Jane Goodall, och HSH Prins Albert II av Monaco, är några av de profiler som tidigare gästat Sverige för att tilldelas det prestigefyllda hederspriset “The Perfect World Foundation Award”.

 Priset delas ut årligen av djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation, till en person som betydande bidragit till att bevara planetens vilda djur och natur.

Årets pristagare blir Hollywoodstjärnan Kristin Davis, främst känd för sin roll som “Charlotte York” i succéserien Sex and the City.

Prisceremonin äger rum den 14 september under en stjärnspäckad gala i Göteborg, där Kristin Davis kommer närvara för att ta emot hederspriset och titeln “The Conservationist of the Year 2023”.

Kristin Davis, som är mest känd för sin roll som Charlotte i ”Sex and the City”, har länge varit en förespråkare av planetens vilda djur. Sedan 2009 har hon arbetat med Sheldrick Wildlife Trust för att öka medvetenheten om illegal tjuvjakt på elfenben och för att skydda föräldralösa elefanter i Kenya. År 2014 producerade hon dokumentären ”Gardeners of Eden”, som handlade om Sheldrick Wildlife Trusts arbete för att rädda elefanten från utrotning. År 2019 producerade hon och spelade huvudrollen i Netflix-filmen ”Holiday in the Wild”, som kretsar kring kampen mot tjuvjakt på elefanter i Afrika.

– Kristin Davis har under många år varit en viktig röst som fört vilda djurs talan. Hon har bland annat nyttjat sitt internationella kändisskap för att öka medvetenhet kring tjuvjakten på vilda djur, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Prisutdelningen äger rum den 14 september under en stjärnspäckad gala i Göteborg och kommer att gästas av kändisar, filantroper och företagsledare från hela världen. Temat för årets gala är ”Women who are Changing the World”.

Sex and the City-stjärnan tilldelas svenskt hederspris

Kristin Davis

Hederspriset tilldelas årligen en person som betydande bidragit till att bevara världens vilda djur och natur, och som bidragit till att öka den globala medvetenheten. Prisceremonin äger årligen rum under en gala i Göteborg och Kristin Davis blir den tionde pristagaren. Bland de tidigare pristagarna finns bland andra David Attenborough, Jane Goodall, Greta Thunberg, Sylvia Earle och HSH Prins Albert II av Monaco. Även Kung Charles III av England tog emot hederspriset år 2014 åt sin svågers, Mark Shand, vägnar.

– TPWF Award har accepterats av planetens främsta profiler inom bevarandearbete av djur och natur, och det anses som ett av de mest prestigefyllda priserna inom sitt område. Ingen prissumma medföljer utan pristagaren får hederspriset som ett erkännande för sitt viktiga arbete, avslutar Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>