Smidig återvinning - den nya standarden för många tillverkningsindustrier
Hem MILJÖ Smidig återvinning är den nya standarden för många tillverkningsindustrier

Smidig återvinning är den nya standarden för många tillverkningsindustrier

Publicerat av: Redaktionen

Forserums Verktygsindustri AB är ett marknadsledande företag som erbjuder sina kunder en helhetsleverans inom skräddarsydd plåtbearbetning från konstruktion, produktion till leverans.

Företaget ligger i hjärtat av Forserum sedan 1947 med nu 40 anställda.

Forserum Verktygsindustri arbetar med tunnplåt, och förser kunder i hela södra Sverige med legotillverkning av plåtdetaljer.

Flera av produkterna ser man i hela Sverige på välkända platser och i detaljhandeln.

Produktionen står aldrig stilla utan är i gång 24h om dygnet. Anläggningen utstrålar ordning & reda, där ljusa lokaler på över 7200 m2 innefattar avancerad teknik i maskinparken.

Det märks att här är det ordning på processerna, och inget går till spillo. Allt som stansas ut går direkt ner i kärl för återvinning, smidigt utplacerade där de förenklar som mest för produktionen. Verksamheten tillverkar en mängd av olika föremål från specialinredda elskåp, postskåp och butiksinredningar till mindre inredningsföremål. Torbjörn Andersson är VD och Produktionschef för verksamheten och har alltid jobbat efter att företagskulturen skall vara genuint trevlig, där varje kund får hög leveranssäkerhet till högsta kvalitet. Underleverantörer och partners väljs med omsorg för att få till allt i alla led. Därför är W.A.C Recycling väldigt stolta över att vara utvalda som leverantör av helhetslösning för metallåtervinning, träavfall och farligt avfall. Återvinningen på plats är skräddarsydd för att återvinningen skall vara en så smidig del som möjligt, till produktionen. Allt från metallåtervinning, träavfall till miljöstation för farligt avfall och rapportering hanteras av W.A.C Recycling.

Värdet av full service Företaget omsätter ca 125 MSEK och köper in ca 3000 ton tunnplåt per år från flera leverantörer. – För oss är det bäst med en och samma leverantör på hela återvinningen. Då har vi en säkerhet i att allt fungerar med rätt support när något problem uppstår. – Det är alltid full service genom nära samarbete där W.A.C Recycling lärt känna våra processer, och blir en viktig partner i vår hållbara utveckling. – Det är oerhört viktigt för vår slimmade produktion, säger Magnus Karlsson som är ansvarig för godshantering och återvinningen på Forserum Verktygsindustri. Rådgivning och rapporteringssystem finns till hands för att smidigt vara ett stöd till uppföljning av hållbarhetsmålen varje månad.

Smidig återvinning - den nya standarden för många tillverkningsindustrier

W.A.C Recycling hjälper Forserums Verktygsindustri att hålla återvinningsgraden högt på ett smidigt sätt.

Lönsamheten med helhetslösning– Vi sparar väldigt mycket tid på tjänsten, och kan då lägga fullt fokus på verksamhetens drift och utveckling, säger Torbjörn – Även om metallpriserna kan svänga så känner vi trygghet i att vi har rätt pris inom tjänstens ramar. Detta bidrar också till företagets hållbarhet då all metall snabbt går tillbaka in i det cirkulära flödet. Vem vet det kanske just är vårt återvunna material som kommer tillbaka som ny tunnplåt redo för nyproduktion, avslutar Torbjörn. Forserums-Verktyg

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>