Norconsult projekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i Örtofta
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Norconsult projekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i Örtofta utanför Lund

Norconsult projekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i Örtofta utanför Lund

Publicerat av: Redaktionen

Norconsult vann projekteringen av Kraftringen Energis nya produktionsanläggning i Örtofta utanför Lund.

Det nya kraftvärmeverket i Örtofta är tänkt att ersätta äldre produktionsenheter för fjärrvärmeproduktion och säkerställa fjärrvärmeleveransen till Kraftringens kunder.

Ambitionen är att produktionsanläggningen utformas även för elproduktion med möjlighet att leverera processånga till lokal industri.

I det inriktningsbeslut som fattats kring Örtoftas nya kraftvärmeverk är målsättningen att nå en hög grad av flexibilitet och produktionsanläggningen är tänkt att utformas för fastbränsle.

Norconsult projekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaUppdraget startade under december 2022 och innefattar projektering av byggnad, ventilation, fastighetsel, akustik, brand samt utvändig mark och yttre VA. Norconsult kommer därefter att fungera som rådgivare under entreprenaden.

Kraftringens styrelse fattade våren 2022 ett inriktningsbeslut om ett nytt kraftvärmeverk i Örtofta. Arbete pågår nu för att kunna fatta ett slutligt investeringsbeslut.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>