Solenergipriset 2020 – Utmärkelse till Enstars kund Brf Bosvedjan
Hem ENERGI Solenergipriset 2020 – Utmärkelse till Enstars kund Brf Bosvedjan

Solenergipriset 2020 – Utmärkelse till Enstars kund Brf Bosvedjan

Publicerat av: Redaktionen
Solenergipriset 2020 – Utmärkelse till Enstars kund Brf Bosvedjan

Vy över Brf Bosvedjan

Solenergipriset började delas ut 2004 utav branschorganisationen Svensk Solenergi, och i år är det den 17:e gången i ordningen som nya aktörer utses.

Brf Bosvedjan är Sveriges näst största Bostadsrättsförening. Våren 2019 tecknade Brf Bosvedjan avtal med Enstar gällande totalentreprenad för ett av Sveriges största solcellsprojekt. Branschorganisationen Svensk Solenergi delar årligen ut ett pris för ”Årets Anläggning” och Brf Bosvedjan var en av tolv finalister. Juryn beståendes av ledande experter inom solenergi som be­aktar såväl ekonomi som tekniskt utförande valde att tilldela Brf Bosvedjan ett hedersomnämnande för ”Årets Anläggning 2019” med följande motivering:

”Bostadsområden uppförda på 60- och 70-talet har ofta stora plana tak, där det är lätt att installera solcellsanläggningar. Det har Brf Bosvedjan Sundsvall utnyttjat för att minska sitt inköp av fastighetsel. Totalt 51 hus med ett stort elbehov (FVP) och 20 elnätsabonnemang möjliggjorde en, för flerbostadshus, ovanligt stor (1.3 MW) och lönsam anläggning. Dessutom har anslutning av växelriktare till elnätet utförts via separata kapslade apparatskåp, för bättre drift och hög elsäkerhet.”

Kontakt: Dan Söderholm, ordförande Brf Bosvedjan, tel. 072-202 41 16

Projektet genomfördes i rekordtid med mycket gott resultat. Redan tidigt under våren 2020 nådde anläggningen de teoretiska toppeffekterna. Produktionen har varit hög och medfört att behovet av inköpt el minskat markant. Projektets komplexitet befäster också Enstars förmåga att leverera stora och komplexa energientreprenader. Stort grattis till Brf Bosvedjan för priset och tack för en fantastisk projektinsats som beställare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>