sonnen lanserar sonnenCharger i Sverige — ger svenska hushåll grön körglädje
Hem ENERGI sonnen lanserar nu sonnenCharger i Sverige — ger svenska hushåll grön körglädje

sonnen lanserar nu sonnenCharger i Sverige — ger svenska hushåll grön körglädje

Publicerat av: Redaktionen

Med nylanserade sonnenCharger kan hushåll utrustade med ett fotovoltaiskt (FV) system och ett sonnenBatterie enkelt ladda sina elfordon.

Detta markerar ett viktigt steg mot en fullständig elektrifiering av ett hushålls energibehov och en sömlös integrering av individuella förnybara energitillgångar i ett och samma system.

 sonnen är glada att kunna meddela lanseringen av sin laddbox sonnenCharger på den svenska marknaden, med en imponerande laddeffekt på 11 kW eller 22 kW.

Med två lägen, “Power mode” och “Eko mode”, erbjuder sonnenCharger flera laddningsalternativ. I power-läget utnyttjas den maximala mängden kraft genom att använda antingen solenergi eller elnätet för att ladda elbilen. I ekoläget används istället självgenererad solenergi. Även om egenproducerad energi vanligtvis är lägre än den maximala effekten på 11 kW eller 22 kW, ger den användarna ett grönt laddningsalternativ.

sonnenCharger är ett viktigt tillskott för alla hushåll som är utrustade med solceller, och dess smarta laddfunktioner säkerställer att användare kan dra full nytta av sina solenergisystem samtidigt som de sömlöst kan integrera sina behov av laddning av elfordon.

Elektrifiering av hushållen ökar snabbt i länder världen över. I Tyskland, sonnens huvudmarknad, har företaget observerat att kunder föredrar att ladda sina fordon med hjälp av egen solcellsenergi, men samtidigt efterfrågar samma hastighet och full effekt som en vanlig laddbox.

– Vi förstår hur viktigt det är för våra kunder att kunna använda självgenererad solcellsenergi, och strävar därför efter att erbjuda dem effektiva och pålitliga laddningslösningar, förklarar Wenzel Brühl, Vice President för tillväxtmarknader på sonnen.

sonnenCharger är bara en del av sonnens strategi för att tillgodose hushålls energibehov med ren energi. sonnens sammanlänkade system omfattar solcellsenergisystem, energilagring och elfordonsladdare, som kommunicerar med varandra för att optimera energianvändningen. Överskott av solenergi lagras i batteriet eller används för att ladda elfordon, och sonnen-systemet justerar dynamiskt laddningsenergin för att tillgodose förändrad energitillgänglighet.

I takt med att antalet elfordon i Sverige fortsätter öka kan sonnenChargers smarta laddningsbeteende bidra till att förbättra integrationen i elnätet genom att jämna ut efterfrågetoppar. Laddaren kan dra betydligt mindre eller till och med ingen energi från elnätet genom självgenererad solenergi, vilket ger betydande ekonomiska fördelar. Ekoläget, som använder självgenererad energi, kan hjälpa användare att spara pengar vid laddning av sina elfordon. Med regeringens skattesänkning, som infördes 2021, kan användarna dessutom dra nytta av att integrera en laddare i hemmets energisystem.

sonnen lanserar sonnenCharger i Sverige — ger svenska hushåll grön körglädjeGenom att erbjuda ett intelligent, uppkopplat energisystem leder sonnen utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Med sonnenCharger kan hushåll ta ett betydande steg mot att uppnå energi oberoende, minska koldioxidavtryck och förbättra sin totala energieffektivitet.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>