Nordens hållbarhetsproffs möts på Stockholmsmässan under Nordic Sustainability Expo
Hem EVENT Alla hållbarhetsexperter möts på Stockholmsmässan under Nordic Sustainability Expo

Alla hållbarhetsexperter möts på Stockholmsmässan under Nordic Sustainability Expo

Publicerat av: Redaktionen

Den 9–10 maj möts återigen hållbarhetsexperter, beslutsfattare, politiker, forskare, näringsliv, organisationer och sakkunniga på Stockholmsmässan under Nordic Sustainability Expo.

Under två dagar ska de gemensamt verka för att accelerera omställningen till ett hållbart samhälle.

Bland talarna finns We Don’t Have Times grundare Ingmar Rentzog, Stockholms Stads klimat- och miljöborgarråd Åsa Lindhagen, Alexandre Antonelli professor vid University of Oxford och en av världens främsta experter på arter och biologisk mångfald.

Med Sverige som EU:s ordförandeland under första halvåret 2023, riktas strålkastarljuset på Sverige. I tider av klimatkris, energikris och oroligheter i vår omvärld behövs en mötesplats för diskussion och samverkan. I maj möts talare, utställare och tusentals besökare på Stockholmsmässan för att nätverka, ingå partnerskap, byta kunskap och erfarenheter med varandra.

– Vi behöver ta krafttag för att nå Sveriges klimatmål och hinna ställa om i tid. Näringslivet är pådrivande i dessa frågor, så vår unika mötesplats för hållbart företagande är mer relevant än någonsin. I år inleds samarbete med fler aktörer och ambitionen är att gå från diskussion till Acceleration, Implementationoch Action, säger Anders Torkelson projektledare Nordic Sustainability Expo.

Nordic Sustainability Expo tar sin utgångspunkt i FN:s globala mål och samarrangeras med Cradlenet – nätverket för cirkulär ekonomi, A Sustainable Tomorrow och CSR Sweden. Årets fokusområden är: Cirkulär konsumtion och produktion, Hållbara Städer och Samhällsansvar samt Klimatomställning.

– En nordisk samverkansmässa för att accelerera omställningen till hållbart och cirkulärt samhälle i regionen behövs mer än någonsin. NSE23 är en av de viktigaste och mest spännande mötesplatserna för konsumenter, kunder, medarbetare, myndigheter och finansmarknad som tillsammans vill öka takten i förändringsarbetet på nordisk nivå. På Expot samlar vi även de allra bästa talarna som sitter på de framtida lösningarna som behöver skalas upp – en perfekt plats för att få koll på det senaste inom hållbarhet som kommer påverka den egna verksamheten den närmaste tiden. Man får helt enkelt inte missa Nordic Sustainability Expo, säger Elin Bergman, COO på Cradlenet.

Fullspäckat scenprogram

Redan nu finns en rad av talare klara för Nordic Sustainability Expo: Ellen Einebrant vd Återvinningsindustrierna, Nina Wolf strategiansvarig cirkulär ekonomi, Göteborgs Stad, glaciärolog Erik Huss, Amanda Lundeteg vd Stiftelsen Allbright samt Kristina Mjörnell affärs- och innovationsområdeschef RISE.

Nordens hållbarhetsproffs möts på Stockholmsmässan under Nordic Sustainability Expo

Från vänster: Alexandre Antonelli, Åsa Lindhagen, Ingmar Rentzog

Både Hagainitiativet och Återvinningsindustrierna är nya aktörer som kliver in som samarbetspartners för året, vars kunskaper inom hållbart företagande respektive cirkuläritet tillför mässan nya kunskaper och insikter.

Parallellt med Nordic Sustainability Expo arrangeras också ESG-dagen: Finansiell Innovation den 9 maj. Dagen arrangeras av Realtid och riktar sig till aktörer inom ekonomi, bank och finans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>