Svag krona lockar turister till Sverige och Strommas turer
Hem TRANSPORT Svag krona lockar nu turister till Sverige och Strommas turer

Svag krona lockar nu turister till Sverige och Strommas turer

Publicerat av: Redaktionen

Den svaga svenska kronan lockar allt fler turister till Sverige.

Trots årstiden går Strommas båtar fulla.

Sedan restriktionerna slopades för mindre än ett år sen har det varit ett allt högre tryck på bokningar av Strommas sightseeingturer.

Allt fler turister vill se Sverige och passar på nu när den svenska kronan är rekordsvag och landet därmed blir billigt att turista i. Enligt Tillväxtverket ökade svensk turism med 16 procent efter coronapandemin och trenden verkar hålla i sig.

− Turisterna vid den här tiden på året kommer framför allt från Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. De ofta här på lite kortare besök och de lockas av att uppleva och se våra städer från vattnet, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma.

Svag krona lockar turister till Sverige och Strommas turerBokningar av sightseeingturer har ökat med 13 procent jämfört med år 2019, dvs året innan pandemin. Även uthyrning av Strommas båtar för fest, matkryssning, transport och mingel upplever samma starka efterfrågan.

– Förra säsongen levde pandemirestriktioner kvar i vissa länder och områden. Dessa är nu i stort sett borta, därför hoppas vi på ännu fler långväga besökare till våra sightseeingturer i både Stockholm och Göteborg, säger Peter Henricson.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>