Vakuumsugning utan tidsödande övervakning
Hem ENERGI Vakuumsugning utan tidsödande övervakning

Vakuumsugning utan tidsödande övervakning

Publicerat av: Redaktionen

Testo lanserar ytterligare en i raden av innovativa, unika mätprodukter: vakuumpumpen testo 565i som möjliggör helautomatisk vakuumsugning av kylsystem och värmepumpar.

Det ger kyltekniker stora möjligheter att jobba mer flexibelt och spara en hel del tid.

– Vi premiärvisade testo 565i på Nordbygg på Stockholmsmässan i april och fick ett mycket positivt gensvar från mässbesökarna. Vakuumpumpen kommer att markant underlätta och förbättra arbetet för kyltekniker, berättar Pelle Pedersen på Nordtec som är svensk huvudleverantör för Testo.

Vakuumsugning är viktigt för driftsättning och underhåll av kylsystem och värmepumpar. Denna åtgärd avlägsnar fukt och främmande gaser, vilket säkerställer effektiv prestanda och lång livslängd för kyl- och värmeanläggningar. En vakuumsugning kan dock ta flera timmar, inte minst när det gäller större system. Och efteråt behöver ett hålltest göras för att få svar på hur tätt systemet är.

Vakuumsugning utan tidsödande övervakningGör även automatiskt hålltest

Allt detta sammantaget är en tidskrävande process. Den nya vakuumpumpen ger kyltekniker möjlighet att spara mycket tid och jobba effektivt. Efter en enkel konfiguration tar testo 565i hand om vakuumsugningen utan att kylteknikern behöver göra något. När önskade målvärden har uppnåtts avslutas processen och vakuumpumpen startar därefter per automatik ett hålltest. I nästa steg kan kylteknikern börja att fylla på systemet och ta del av insamlade data om systemets täthet.

Trådlös fjärrstyrning via mobilen

Flexibilitet och effektivitet är A och O i dag. I många fall är både kvalificerad arbetskraft och tid en bristvara. Testo möter denna verklighet genom enkel och trådlös anslutning (via Bluetooth) mellan ett växande antal mätprodukter inom kylområdet. Nya vakuumpumpen är inget undantag i detta avseende. Vakuumsugningar kan enkelt hanteras och övervakas via mobiltelefonen. Med hjälp av den kostnadsfria mobilappen testo Smart kan kyltekniker styra hela processer och skicka rapporter till kunderna – direkt från mätplatserna.

Kompatibel med brännbara köldmedier

En fortsatt stor efterfrågan på klimatneutrala lösningar gör att brännbara köldmedier blir viktigare och används allt oftare. Testos nya vakuumpump är förberedd för moderna kylsystem och värmepumpar. Den kan även användas säkert med brännbara köldmedier i klasserna A3 och A2L.

En viktig funktion är pumpens integrerade backventil. Den förhindrar vakuumförlust även vid strömavbrott och bidrar till pålitlig drift. För att vakuumpumpar ska fungera smidigt måste olja fyllas på och oljenivåer kontrolleras regelbundet. Testos nya vakuumpump har ett stort siktglas för snabb bedömning av nivå och enkel påfyllning. Ytterligare en smart lösning som gör att testo 565i är långt ifrån en vanlig vakuumpump.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>