Vill du minska din fastighets elkostnader väsentligt?
Hem ENERGI Vill du minska nu din fastighets elkostnader väsentligt?

Vill du minska nu din fastighets elkostnader väsentligt?

Publicerat av: Redaktionen

Svaret är att installera solceller i kombination med IMD (individuell mätning och debitering).

Att installera IMD är lönsamt i sig, vare sig man använder solceller eller inte.
Att installera solceller är också lönsamt i sig.

Genom att kombinera dem kan man göra oerhört stora besparingar genom smart styrning för fastigheter.

Vid IMD slår man ihop fastighetselen med lägenhetsinnehavarnas el som bildar ett gemensamt abonnemang. På så vis samlar man hela elbehovet i ett abonnemang och kan projektera för en större solelanläggning, där man själv kan använda merparten av den el som produceras. Förutom kraftigt minskade elinköpkostnader innebär det också väsentligt sänkta nätavgifter, eftersom alla separata abonnemang slås ihop till ett gemensamt.

Vill du minska din fastighets elkostnader väsentligt?Kostnaden för att installera IMD är låg, runt ett par tusen kronor per lägenhet. Med tanke på att man sparar in nästan lika mycket genom minskade nätavgifter på bara ett år är det en investering som omedelbart lönar sig, vare sig man låter installera solceller eller inte.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>