Nitor flyttar in i nytt kontor i Stockholm city och lägger stort fokus på hållbarhet
Hem HÅLLBAR UTVECKLING IT-konsultbolaget Nitor flyttar in i nytt kontor i Stockholm city och lägger stort fokus på hållbarhet

IT-konsultbolaget Nitor flyttar in i nytt kontor i Stockholm city och lägger stort fokus på hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

När IT-konsultbolaget Nitor i februari flyttade in i sitt nya kontor i city var det full fokus på hållbarhet.

Att göra ett miljövänligt val av kontor var högsta prioritet, men Nitor har även sett till social, digital och ekonomisk hållbarhet, något man jobbar med genomgående i verksamheten.

I februari flyttade de 21 medarbetarna på Nitor i Sverige från ett kontorshotell ett eget kontor på Birger Jarlsgatan.

Trots att det är populärt med hybridlösningar för arbete har Nitor satsat stort på det nya kontoret, och man har haft full fokus på hållbarhet.

– Hållbarhet genomsyrar allt vi gör på Nitor och är en hygienfaktor vid val av kontor. Vi ser långsiktigt på allt vi gör och vill föregå med gott exempel och inspirera andra till att göra medvetna val, säger Sebastian Uramek, vd Nitor Sweden.

Nitor följer FN:s globala riktlinjer för hållbarhetsarbete. Det nya kontoret följer även riktlinjerna för WWF Green Office, ett miljöledningssystem i Finland, där Nitors huvudkontor ligger. Det betyder att kontoret uppfyller vissa riktlinjer för att minska sitt koldioxidavtryck och att använda naturresurser på ett hållbart sätt. Flytten till ett eget kontor möjliggör uppföljning och påverkan av Nitors utsläpp och konsumtion.

– Vi har jämfört lokaler, kontrollerat miljömässiga fotavtryck och även granskat förvaltarens hållbarhetsarbete för att säkerställa att alla våra kriterier uppfylldes. Vi har tur att vår fastighetsförvaltare Vasakronan också tar hållbarhet på allvar, och till exempel bara tillåter förnybarel i sina fastigheter, säger Sebastian Uramek.

Som en del av sin strävan att vara mer hållbar väljer Nitor till exempel kontorsmöbler som till största del är producerade i närområdet, och av material som inte har stor miljöpåverkan, samt är av sådan kvalitet att de ska kunna rengöras istället för att bytas ut. Med hjälp av Ragn-Sells mäts även allt avfall som uppstår i lokalen och enbart svanenmärkta städprodukter är tillåtna att användas.

Det är inte enbart miljöaspekten som är viktig för Nitor, utan även social, ekonomisk och digital hållbarhet kännetecknar företaget.

– Vi vill att våra medarbetare ska må bra och ha bra balans mellan sitt arbete och privatliv, och att de ska ha rätt verktyg för att kompetensutvecklas. Vi tror att om vi kan erbjuda ett hållbart arbetsliv till våra medarbetare så kommer de också att leverera ett digitalt och ekonomiskt hållbart resultat till både kunder och företaget, säger Sebastian Uramek.

Att det nya kontoret ligger väldigt centralt i Stockholm är ingen slump.

Nitor flyttar in i nytt kontor i Stockholm city och lägger stort fokus på hållbarhet

Sebastian Uramek at Nitor’s Office

– Kontorets läge är väldigt viktigt. Det ska vara lätt för alla att ta sig hit och ha ett läge som är lätt att komma till, även på ledig tid. Kontoret är dessutom öppet dygnet runt så våra medarbetare kan komma hit och umgås med kunder, kollegor, vänner eller familj, säger Sebastian Uramek.

I Finland har Nitor haft den högsta kundnöjdheten inom IT-branschen i över tio år enligt en oberoende undersökning och har också vunnit många utmärkelser, till exempel Europas bästa arbetsplats enligt Great Place to Work.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>