Advania når guldnivå i EcoVadis globala hållbarhetsbedömning
Hem ADVANIA Advania når guldnivå i EcoVadis globala hållbarhetsbedömning

Advania når guldnivå i EcoVadis globala hållbarhetsbedömning

Publicerat av: Redaktionen

Advania Sverige har uppnått guldnivå i EcoVadis internationella bedömning av företags hållbarhetsarbete, en klassning som endast tilldelas fem procent av de företag som utvärderas globalt.

–   Techbranschen spelar en viktig roll i att främja hållbar utveckling, både på arbetsmarknaden och i samhället i stort.

Hållbarhetsarbetet har länge prioriterats högt i Advania och jag är jätteglad och stolt över det erkännande guldnivån innebär och att vårt hållbarhetsarbete bedömts hålla så hög nivå, framförallt eftersom EcoVadis är en bedömning som efterfrågas av många av våra kunder, säger Helena Nordin, Chief Sustainability Officer på Advania.

Advania når guldnivå i EcoVadis globala hållbarhetsbedömningEcoVadis är en oberoende och branschledande organisation som utvärderar företagsstyrning och prestanda inom miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling. Varje företag betygsätts i relation till företagets storlek, läge och bransch.

–   Den här utmärkelsen bekräftar Advanias ställning som en globalt ledande aktör inom hållbarhetsområdet. Det är ett erkännande som ytterligare stärker vårt engagemang för ESG (Environmental, Social and Governance), säger Helena.

Advania engagerar sig aktivt i hållbarhetsfrågor, vilket bland annat återspeglas i bolagets medlemskap i FN:s Global Compact och Responsible Business Alliance (RBA). Under det senaste året har Advania tagit betydande steg framåt inom flera viktiga hållbarhetsområden. Till exempel har Advania Sverige fått sina kortsiktiga klimatmål godkända av Science Based Targets initiative (SBTi) och uppnått ISO 45001-certifiering för företagets arbetsmiljöarbete. Dessutom har Advania stärkt sitt engagemang för hållbarhet genom att utöka sitt team med fler experter. Dessa experter bidrar inte bara internt, utan är även centrala i arbetet med att hjälpa kunder att förbättra sitt hållbarhetsarbete och minska sin negativa miljöpåverkan.

Skriven av Advania

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>