Avanade uppmärksammar banbrytande hållbarhetsarbete
Hem TRANSPORT Avanade, har utsett Volvo Cars som vinnare av Avanades nyinrättade hållbarhetsutmärkelse Do What Matters

Avanade, har utsett Volvo Cars som vinnare av Avanades nyinrättade hållbarhetsutmärkelse Do What Matters

Publicerat av: Redaktionen

Den ledande leverantören av Microsoft-lösningar, Avanade, har utsett Volvo Cars som vinnare av Avanades nyinrättade hållbarhetsutmärkelse Do What Matters.

Do What Matters är en global utmärkelse som uppmärksammar teknikbaserade hållbarhetsinitiativ.

Volvo Cars får priset för sitt banbrytande arbete med ett gemensamt utvecklat mätverktyg för miljöpåverkan.

Volvo Cars använder verktyget i sitt arbete med att minska utsläppen globalt, och som ett steg mot målet att vara koldioxidneutrala år 2040. Priset delades ut till Volvo Cars på ett event den 19 januari.

Avanade uppmärksammar Volvo Cars roll i utvecklingen av verktyget kallat Facility Environmental and Sustainability Tool, vilket gör det möjligt för företaget att samla in data från cirka 200 icke-tillverkande anläggningar, 2 500 återförsäljare samt Volvos fabriker. Verktyget genererar sedan en rapport över koldioxidavtryck, inklusive påverkan från värmesystem och avloppsvatten, som sedan kan användas för att fatta beslut och vidta åtgärder för att minska miljöpåverkan.

Avanade uppmärksammar banbrytande hållbarhetsarbete Carl Nyman, Avanade Client Executive, Sverige, säger: ”För att göra det som är viktigt för hållbarhetsarbetet måste organisationer integrera och översätta data från flera källor till insikter som går att agera på. Vår egen forskning visar att 93 procent av företagen kämpar med sitt hållbarhetsarbete. Teknik är mer avgörande än någonsin för att lösa de miljöutmaningar som finns och Volvo Cars går i bräschen genom att använda digital teknik för att göra det som är viktigt för att bli klimatneutral.”

Volvo Cars vinner den nyinrättade årliga utmärkelsen ”Do What Matters”.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>