CarbonZero och hållbarhetsplattformen Prodikt i samarbete med Derome
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING CarbonZero och hållbarhetsplattformen Prodikt i samarbete med Derome

CarbonZero och hållbarhetsplattformen Prodikt i samarbete med Derome

Publicerat av: Redaktionen

Genom att teckna samarbetsavtal med Prodikt, den digitala tjänsten som sammanställer miljö- och klimatdata i en lättillgänglig plattform, stärker Derome sitt hållbarhetserbjudande

Kraven på att redovisa klimatravtrycket ökar på alla håll och med detta avtal vill vi fortsätta förenkla för kunderna och driva på utvecklingen i branschen.

Vi löser det inte på egen hand, för att lyckas krävs samarbete med kunder, leverantörer och partners som ligger i framkant och där kommer detta samarbete in i bilden.

”De har gjort ett suveränt jobb med att ta fram en lösning som samlar klimatdata på ett och samma ställe, det kommer underlätta inom hela värdekedjan”, säger Elina Aggerstam, Hållbarhetschef inom Derome Bygg & Industri AB.

Långsiktigt samarbete

Samarbetsavtalet mellan Derome och CarbonZero, som driver plattformen Prodikt, möjliggör smidiga hållbarhetsanalyser på offerter, projekt samt förenklar rapportering. Idag erbjuder Derome generiska data, men tillsammans med materialtillverkarna/leverantörerna kommer nu Derome via Prodikt kunna erbjuda produktspecifika data. Inledningsvis med fokus på klimatdata, men i förlängningen också cirkularitets- och hälsodata för byggprodukterna.

Derome var tidigt ute med fossilfria transporter och erbjudanden som minskar kundernas klimatpåverkan. Samarbetet mellan CarbonZero och Derome blir ytterligare en pusselbit för att tillsammans förenkla vardagen och hjälpa kunderna till val som bidrar med både affärs- och miljönytta. För Deromes leverantörer kommer detta effektivisera datadelning, förenkla det dagliga arbetet med produkt- och hållbarhetsdata och framför allt skapa långsiktigt värde tillsammans.

En grund för hållbart byggande

Idag är det många olika yrkesfunktioner inom bygg- och fastighetsbranschen som använder Prodikt i sitt arbete. CarbonZero AB tillhandahåller den digitala plattformen Prodikt. Att utvecklas tillsammans med kunderna är en nyckel för att utveckla tjänsten, så även denna gång.

CarbonZero och hållbarhetsplattformen Prodikt i samarbete med Derome”Jag och vi ser verkligen fram emot att påbörja och utveckla samarbetet med Derome. Tillsammans skall vi göra det möjligt för fler att bygga hållbart och kunna navigera i den ”djungel” som hållbarhet ibland kan te sig som. Genom att knyta samma leverantörens information med Deromes kunder, skapar vi nu fantastiska möjligheter för hållbart byggande och ett framgångsrikt samarbete,” säger Rasmus Ekberg, vd och medgrundare av CarbonZero AB, som tillhandahåller plattformen Prodikt.

Fördelar med samarbetet och tjänsten:

Transparent klimatdata: Tydlig klimatinformation för varje byggprodukt möjliggör en snabb och enkel jämförelse av klimatavtrycket för olika alternativ.

Miljö- och affärsnytta: Klimatdata på produktnivå stödjer inte bara kundernas affär utan även deras övergripande arbete för att minska sin klimatpåverkan.

Hållbar utveckling: Att erbjuda produkter med låga klimatavtryck och lång livslängd rimmar med Deromes ambition att vara en drivande och ansvarstagande aktör inom byggindustrin.

Detta är CarbonZero och Prodikt

CarbonZero AB tillhandahåller den digitala plattformen Prodikt, där man enkelt analyserar sitt byggprojekt, från produktval till förvaltning. I samarbete med tillverkarna görs produktfakta tillgänglig och jämförbar på en mängd olika parametrar. Prodikt gör ingen bedömning av produkterna utan valet ligger hos till exempel arkitekten, inköparen eller byggherren. Bolagets ägare är BIMobject AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>