Cellfion planerar världens första anläggning dedikerad till produktion av biobaserade, PFAS-fria membran.
Hem ENERGI Cellfion planerar världens första anläggning dedikerad till produktion av biobaserade, PFAS-fria membran.

Cellfion planerar världens första anläggning dedikerad till produktion av biobaserade, PFAS-fria membran.

Publicerat av: Redaktionen

Det biobaserade membranföretaget, Cellfion, siktar på framtida milstolpar inom industrin för ren energi: Byggandet av världens första produktionsanläggning för biobaserade, PFAS-fria membran och lanseringen av första generationens membran.

I ett banbrytande steg mot hållbar tillverkning tillkännager Cellfion planer för världens första anläggning dedikerad till produktion av biobaserade, PFAS-fria membran.

Det primära målet är dubbelt: att etablera en pilotlinje i industriell skala och att underlätta försäljningen av produkter i kommersiella volymer.

Denna produktionslinje kommer att fungera som en viktig milstolpe och bana väg för byggandet av Cellfions fabrik under de kommande åren.

Cellfions cellulosabaserade fluorfria membran öppnar ett nytt kapitel inom området protonledande membran. Baserat på lovande elektriska egenskaper har nästa utvecklingssteg, inklusive bränslecellstester, definierats för att snabbt nå tillförlitliga och reproducerbara membran och MEA (membrane electrode assembly) – Dr. Albert Hammerschmidt, tidigare före detta Direktör för bränslecellsutveckling på Siemens Energy.

Jonselektiva membran är centrala komponenter som driver övergången till grön energi genom applikationer som PEM-bränsleceller, elektrolysörer och storskaliga batteriteknologier som flödesbatterier. De spelar en avgörande roll och påverkar drifteffektiviteten och livslängden för dessa energilösningar, och håller därmed nyckeln till framtiden för väte- och batteriindustrin. De potentiella tillämpningarna för dessa jonselektiva membran sträcker sig bortom energisektorn och omfattar områden som vatten- och luftfiltrering, vilket öppnar upp ett brett spektrum av möjligheter.

Den rådande utmaningen som dagens membranteknologi ställs inför härstammar främst från deras beroende av skadliga kemikalier, med samlingsnamnet PFAS. Med Europeiska unionen redo att fasa ut dessa ämnen under de kommande åren, står industrin inför potentiella störningar om inte nya, hållbara alternativ dyker upp för att ersätta det nuvarande status quo. Cellfions banbrytande lösning fokuserar på att använda cellulosa utvunnen från träd. Detta tillvägagångssätt erbjuder inte bara ett miljömässigt ansvarsfullt substitut utan presenterar också en mer skalbar, ekonomiskt lönsam och anpassningsbar lösning för att möta branschens föränderliga behov.

Cellfion planerar världens första anläggning dedikerad till produktion av biobaserade, PFAS-fria membran.Det kommande förbudet mot PFAS-material i kombination med bristen på kommersiellt tillgängliga membran har drivit på företagets utveckling och kommer att se företaget släppa sina första generationens produkter redan 2024, efter en framgångsrik aktieinjektion och etablering av pilotanläggningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>