Clarios förvärvar Paragons batterienhet
Hem TRANSPORT Clarios förvärvar Paragons batterienhet

Clarios förvärvar Paragons batterienhet

Publicerat av: Redaktionen

Clarios, världsledande företag inom tillverkning och återvinning av avancerade lågspänningsbatterier och -kretsar, förvärvar Paragon GmbH & Co. KGaA:s verksamhet för produktion av batterier och batterihanteringssystem för bilindustrin.

Clarios är moderbolag till VARTA Automotive, ett ledande varumärke för bilbatterier i Europa.

– Lågspänningskretsen har en avgörande betydelse i elbilar, dels för driften i sig men också för användarupplevelsen och datainsamlingsmetoderna, säger Clarios VD Mark Wallace.

Paragon har den rätta kompetensen, företagskulturen och engagemanget för att ge oss den tekniska skjuts som behövs när vi ska fördjupa vårt samarbete med viktiga OE-kunder, särskilt inom avancerade Li-Ion-program.

Paragons ingenjörer har viktig kunskap om och erfarenhet av att leda projekt med globala OE-kunder vilket på ett utmärkt sätt kompletterar Clarios-teamets nuvarande lågspännings- och li-jonprogram. Förvärvet innebär en rejäl förstärkning för Clarios ingenjörsteam som jobbar med att utveckla ny lågspänningsarkitektur.

Clarios förvärvar Paragons batterienhet– Paragons team och skicklighet stärker våra resurser både i Europa och globalt när vi nu utvecklar en systembaserad syn på lågspänningskretsar, säger Federico Morales Zimmermann, vice VD och GM för Global Customers, Products and Engineering vid Clarios. – Jag är övertygad om att våra nya kollegor kommer att vara till stor hjälp i arbetet med att påskynda elektrifieringen och digitaliseringen av nya fordon, skapa nya användarupplevelser, samla in och använda data och driva nya systembaserade arkitekturer.

Mer detaljerade uppgifter om transaktionen har ännu inte lämnats ut.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>