CviLux High-power connector
Hem ENERGI CviLux High-power connector

CviLux High-power connector

Publicerat av: Redaktionen

OEM Electronics leverantör CviLux har nyligen utvecklat en serie kontaktdon som lämpar sig väl i produkter som hanterar snabbuppladdning av batterier.

Produkten kallas för CPF1/CPF2 och är en tre-i-en-lösning där man hanterar både kraft, signal och en aktiv låsningsmekanism som gör in- och urkoppling mycket säker.

Kontaktdonen har en robust design som gör den tålig för både höga och låga temperaturer, fukt och damm (IPX5) och många cykler.

Detta gör den kvalificerad för användning i en mängd applikationer och miljöer.

CviLux High-power connectorEtt utmärkt exempel på användningsområde är så kallade ”swap-and-go”-laddstationer, en typ av infrastruktur för elfordon som erbjuder en snabb och smidig metod för att ladda elbilar och elcyklar. Istället för att vänta på att fordonets batteri ska laddas, kan användare istället byta ut sitt urladdade batteri mot ett fulladdat batteri vid dessa stationer. I detta fall är ena änden av kontaktdonet monterat på själva batteriet och mötande kontaktdon i laddstationen.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>