Eaton och Rittal lanserar helhetslösning för modulära datacenter
Hem ENERGI Eaton och Rittal lanserar helhetslösning för modulära datacenter

Eaton och Rittal lanserar helhetslösning för modulära datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Energihanteringsföretaget Eaton inleder ett samarbete med Rittal inom sitt xModular-partnerprogram.

Företagens kombinerade expertis och lösningar kommer att hjälpa kunder med skräddarsydda modulära datacenterlösningar, fjärrövervakning av system samt förhindra störningar och fluktuationer i elförsörjningen

Behovet av datacenter väntas växa globalt med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 15 procent under de närmaste åren.

Den exakta framtida efterfrågan är dock svår att förutspå, då behovet kan komma att växa snabbt. Modulära datacenterlösningar är därför särskilt lämpliga för företag vars framtidsplaner ännu inte är helt tydliga.

Genom partnerskapet med Eaton ska Rittal leverera innovativa modulära helhetslösningar för datacenterkunder och industrioperatörer. Samarbetet kommer att stödja Rittals produktportfölj som en ledande leverantör av systemlösningar inom industriella kapslingar, kraftdistribution, luftkonditionering och IT-infrastruktur samt relaterad programvara och tjänster. Tillsammans kommer företagen att hjälpa kunder med skräddarsydda lösningar för att förebygga störningar och fluktuationer i elförsörjningen, mäta energikonsumtion samt fjärrövervaka system.

– Efterfrågan på molnlösningar fortsätter att öka. Detta samtidigt som allt fler vill kunna hantera sin data i egna lokaler. Därför krävs nya tillvägagångssätt för IT och kraftdistribution, som inte kompromissar med varken motståndskraft, tillförlitlighet eller verksamhetens hållbarhetsmål. Eatons tillvägagångssätt med xModular tacklar detta. Vi är glada över att välkomna Rittal till vårt strategiska partnerprogram. Partnerskapet kommer att ge oss båda förmågan att möta kundernas behov på ett unikt sätt, säger Fredrik Regnell, Sverigechef på Eaton.

Eaton och Rittal lanserar helhetslösning för modulära datacenter

Datacenter kräver olika tekniker och tekniska system som kompletterar varandra samtidigt som de uppfyller kraven för olika tillämpningar. Eatons partnerprogram xModular samlar några av de bästa teknik- och serviceföretagen i branschen. Detta tillvägagångssätt ger Eaton flexibiliteten att erbjuda helhetslösningar anpassade utifrån kundens affärsbehov.

– Rittals och Eatons erbjudande inom infrastruktur för datacenter kompletterar varandra och samarbetet kommer att göra det möjligt för oss att bättre tillhandahålla helhetslösningar för våra kunder. Vi erbjuder våra kunder de bästa och mest energieffektiva IT-infrastrukturlösningarna, säger Mikko Aho, IT Sales Director på Rittal.

Eatons xModular-system lanserades i Europa i början av året och minskar komplexiteten i datacenter, bygge på plats och koordinering. Detta leder till en reducerad byggtid jämfört med traditionella metoder. Skalbarheten i xModular-systemet gör det inte bara möjligt att bygga nya datacenter, utan även att expandera befintliga. Dessutom kan det användas av företag som vill hantera sin data lokalt. Framöver har Rittal som ambition att genom partnerskapet kunna erbjuda fler möjligheter för kunder inom bygg- och industrisektorn som vill förbättra sin fysiska infrastruktur.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>