Eitech fortsätter att bidra i Northvolts utbyggnad av batterifabriken i Skellefteå
Hem ENERGI Eitech fortsätter att bidra i Northvolts utbyggnad av batterifabriken i Skellefteå

Eitech fortsätter att bidra i Northvolts utbyggnad av batterifabriken i Skellefteå

Publicerat av: Redaktionen

VINCI Energies har genom sitt bolag Eitech Special Projects AB kontrakterats av Northvolt för att bidra med sin specialistkompetens inom elteknik i den omfattande utbyggnaden av batterifabriken i Skellefteå.

Det nya uppdraget omfattar alla elinstallationer inklusive leverans och driftsättning av alla eltekniska system i två nya större industribyggnader.

Batterifabriken i Skellefteå fortsätter sin expansion mot full kapacitet, och det nya kontraktet omfattar två nya processbyggnader som bland annat avser tillverkning, montage samt förpackning av battericeller.

Gemensamt projekt inom VINCI Energies företagsnätverk – fördelning av expertis och resurser
Efter närmare fyra år på plats i Skellefteå och med drygt 1 500 000 genomförda installationstimmar i tidigare projekt är Eitech och övriga resurser inom VINCI Energies företagsnätverk redo för att axla ansvaret även för elinstallationerna i denna omfattande utbyggnad. Projektet startar omgående och beräknas sysselsätta 200 elektriker i genomsnitt under de kommande 18 månaderna.

– Tack vare vår erfarenhet inom projektledning och samverkan i komplexa projekt, ges kunden trygghet, effektivitet och flexibilitet. Vi skräddarsyr och tillsätter rätt spetskompetens och den volym installationsresurser som behövs tack vare ett tätt samarbete mellan systervarumärkena Actemium, Emil Lundgren, INAC Process och Eitech samt även med underentreprenörer, förklarar Tomas Lindsbro, VD Eitech Special Projects AB.

Åke Thimfors, VINCI Energies, instämmer och lyfter fram drivkraften att bidra i ett tidigt skede och i nära samverkan med kund och övriga partners i nya och större satsningar på framtidens gröna omställning inom industrin.

Eitech fortsätter att bidra i Northvolts utbyggnad av batterifabriken i Skellefteå

– Hela vår affärsmodell bygger på ett starkt entreprenörskap och en djup innovationskraft som handplockar medarbetare med mångårig erfarenhet av genomförande av projekt som är speciella och utmanade entreprenader. Självklart är det en häftig och inspirerande projektmiljö att jobba i för både våra befintliga samt potentiella nya medarbetare, att få bidra med både hjärna och hjärta för att realisera satsningar som blir avgörande för samhällets omställning, säger Åke Thimfors.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>