Eitech utför elinstallationer för Tekniska Verkens toppmoderna sorteringsanläggning i Linköping
Hem TEKNIK Eitech utför elinstallationer för Tekniska Verkens toppmoderna sorteringsanläggning

Eitech utför elinstallationer för Tekniska Verkens toppmoderna sorteringsanläggning

Publicerat av: Redaktionen

Tekniska Verken har påbörjat planeringen av en ny sorteringsanläggning på Gärstad-området i Linköping.

Den innovativa anläggningen förväntas vara färdigställd år 2025 och beräknas minska koldioxidutsläppen med cirka 77 000 ton per år. Alla elinstallationer för byggnaden utförs av Eitech i Norrköping.

En viktig del av projektet är de elektriska installationerna, som utförs av Eitech i Norrköping och omfattar bland annat ansvar för kanalisation, kraft, belysning, till brand- utrymnings- och inbrottslarm samt passagekontroll i byggnaden.

Eitech utför elinstallationer för Tekniska Verkens toppmoderna sorteringsanläggning i Linköping”Med vår långa och breda erfarenhet av att leverera specialistkompetens inom elteknik är vi nu stolta över att bidra till denna nya sorteringsanläggning och stötta Tekniska Verkens ambitioner mot mer miljövänliga processer,” säger Kristian Kassow, affärsenhetschef för Eitech i Norrköping.

”Med avancerad teknik och innovativa lösningar kommer anläggningen att markera ett stort steg framåt för att minska koldioxidutsläpp och främja hållbarhet i regionen” menar Christer Kjellberg på Tekniska Verken.

Sorteringsanläggningen beräknas ha en yta på cirka 8000 kvadratmeter, med tillhörande kontorsdel och teknikutrymmen på 600 kvadratmeter. Anläggningen förväntas inte bara minska koldioxidutsläppen betydligt, utan även möjliggöra en mer effektiv hantering av avfall och skapa möjligheter för återvinning och biogasproduktion.

”Detta blir en viktig pusselbit i arbetet för att bygga ett mer hållbart samhälle och en betydande framgång för hållbarhetsinitiativ i regionen”, avslutar Christer Kjellberg

Eitechs beställare av projektet är Tekniska Verken. Arbetet startar under 2024 och ska vara färdigställt till 2025. Satsningen delfinansieras av Klimatklivet, en del av Naturvårdsverkets satsningar för klimatet. För mer information om projektet, besök Tekniska Verken.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>