Elflygsturné på Ängelholm Helsingborg Airport
Hem TRANSPORT Elflygsturné tar plats på Ängelholm Helsingborg Airport

Elflygsturné tar plats på Ängelholm Helsingborg Airport

Publicerat av: Redaktionen

Den 23 maj 2023 landade elflygplanet U15E Phoenix på Ängelholm Helsingborg Airport som första stopp på Elflysturnén som arrangeras av Grön Flygplats.

Mellan den 23 maj fram till den 2 juni landar turnén på 10 flygplatser, främst i norra Sverige.

Ett trettiotal inbjudna gäster började dagen tidigt på flygplatsen och fick lyssna på en rad olika föredrag om framtidens flyg och flygplatser.

Det pågår ett spännande omställningsarbete i flygbranschen och Mari Thorstensson, projektledare för Grön Flygplats var först ut att berätta om resultaten i projektet. Grön Flygplats startade 2019 och är ett samarbetsprojekt mellan 27 regionala flygplatser som arbetar med att minska flygplatsernas koldioxidutsläpp, energianvändning och det osorterade avfallet. David Hild, VD på Fly Green Fund som bland annat arbetar för ökad produktion av biojetbränsle i Norden fortsatte och där efter lyssnade vi på Anders Nilsson från flygbolaget BRA och Isabelle Nordin från flygbolaget SAS som berättade om deras hållbarhetsarbete. Christoffer Lewandowski från Heart Aerospace berättade om framtiden med elflyg. Avslutningsvis fick vi höra Ulf Svensson, tf VD på Ängelholm Helsingborg Airport som berättade om arbetet för att nå en fossilfri verksamhet och om ackrediteringen genom Airport Carbon Accreditation. Peter Larsson, VD på Sveriges Regionala flygplatser summerade morgonen.

Elflygplan, en framtid som faktiskt redan är här! Piloten Tom Zidek berättade om elflygplanet U15E Phoenix och under eventet fick några av våra gäster även möjligheten att följa med upp på en flygtur!

Flygplatser som får besök av Elflygsturnén:

Elflygsturné på Ängelholm Helsingborg Airport

U15 E Phoenix på laddning på Ängelholm Helsingborg Airport

Tis 23 maj Ängelholm

Onsdag 24 maj Sundsvall
Torsdag 25 maj Höga kusten, Kramfors
Fredag 26 maj Örnsköldsvik
Lördag 27 maj Vilhelmina
Måndag 29 maj Arvidsjaur
Tisdag 30 maj Hemavan – Tärnaby
Onsdag 31 maj Lycksele
Torsdag 1 juni Gällivare
Fredag 2 juni Pajala

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>