Fokus på gömd data i ny avhandling
Hem TEKNIK Fokus på gömd data i en ny avhandling

Fokus på gömd data i en ny avhandling

Publicerat av: Redaktionen

Doktoranden Dang Ninh Tran vid Blekinge Tekniska Högskola, BTH, visar i sin avhandling på sätt att gömma data i 360-videor och hur det kan göras på ett effektivt och säkert sätt och utan att man uppfattar en försämrad kvalitet i videon.

Dang Ninh Tran har i sin avhandling i ämnet Telekommunikationssystem fokuserat på hur man kan gömma information bland annan data, i detta fall i en 360-video.

360-videor lämpar sig väl för att gömma hemliga data på grund av det faktum att 360-videor erbjuder stora upplösningar för att dölja data. Människan tittar mindre ofta åt de perifera delarna av videon, än åt de centrala delarna. Det gör att vi inte uppfattar förändringarna om man byter ut informationsbitar till gömd information i de perifera delarna.

Tekniken Dang Ninh Tran använder är ”least significant bit” det vill säga han ersätter informationen i de minst viktiga informationsbitarna i de perifera delarna av videon, med helt annan, gömd, information. Den gömda informationen kan vara ljud, texter eller vilken annan information som helst.

Detta görs på ett sätt som inte belastar datorn, är effektiv och säker och som inte medför en försämrad upplevd kvalitet för den som tittar på 360-videon.

Fokus på gömd data i ny avhandlingDisputationen är öppen för allmänheten.

Dag: Fredagen den 27 maj 2022
Tid: Klockan 09:30
Plats: Sal J1630 eller via Zoom. Läs mer om du vill delta via Zoom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>