Airmee vill vara det mest miljö-trygga valet för sina kunder
Hem MILJÖ Företaget Airmee vill vara det mest miljö-trygga valet för sina kunder

Företaget Airmee vill vara det mest miljö-trygga valet för sina kunder

Publicerat av: Redaktionen

Airmee har sedan företaget grundades 2018 jobbat mot att hitta de mest klimatsmarta lösningarna för att kunna leverera paket med minsta möjliga miljöpåverkan.

 Idag har företaget den överlägset största andelen av elbilar som gör hemleveranser inom logistikbranschen.

Alla transporter, både leveranserna direkt till slutkund och transporterna av paket mellan lager och distributionscentraler, är redan fossilfria och nästan 50% av alla leveranser emissionsfria.

Företaget prioriterar dessutom att köra en stor del av sina leveranser i Stockholm och Göteborg med cykel, eftersom framkomligheten ökar i de högt trafikerade städerna och är bättre ur miljösynpunkt. Under förra året mer än halverade Airmee sina utsläpp jämfört med året innan, trots att företaget haft en volymtillväxt på över 100%. 2025 är målet att alla leveranser ska vara emissionsfria.

I en undersökning företaget gjort har det visat sig att många svenskar inte har koll på skillnaden mellan olika drivmedel, eller dess fördelar. Bara 38% säger sig veta vad skillnaden är mellan emissionsfritt och fossilfritt drivmedel, och okunskapen mellan vilka drivmedel som faktiskt är emissions- eller fossilfria är stor. 46% av respondenterna i studien tror exempelvis att vätgas är fossilfritt, men då vätgas främst tillverkas av naturgas stämmer inte detta. Däremot är vätgas emissionsfritt då den bara bildar vattenånga.

Med bakgrund av detta vill Airmee se till att slutkunderna ska känna sig bekväma med att företaget alltid tar de mest klimatsmarta valen, utan att nödvändigtvis behöva ha koll på alla tekniska detaljer. Airmee vill att alla ska veta att deras transporter alltid sker med fokus på att minimera miljöpåverkan.

“Miljö och hållbarhet har alltid varit en personlig drivkraft för mig, och under de senaste åren kan vi se att detta börjar bli alltmer prioriterat av Sveriges e-handlare och deras kunder. Vi vill att alla som får ett paket levererat av Airmee ska kunna känna sig trygga med att hela leveransprocessen har skett på ett klimatsmart sätt.” – Julian Lee, VD och grundare av Airmee.

Tack vare teknologiplattformen som bolaget byggts på, kan alla leveransrutter som körs optimeras i realtid. Teknologiplattformen minimerar både distansen och den totala tiden som förarna behöver köra under en rutt, genom att maximera bilarnas kapacitet minskas dessutom antalet fordon som används varje dag. Den ökade produktiviteten resulterar också i större flexibilitet i leveranstjänsterna.

“Vår plattform gör det möjligt för oss att automatisera klimatsmarta lösningar för varje rutt och leverans som vi gör. Det handlar inte bara om att använda de fordon som är bäst för miljön utan också att se till att varje körning är så effektiv som möjlig för att minska all form av klimatpåverkan.”- Julian Lee, VD och Grundare av Airmee.

Airmee vill vara det mest miljö-trygga valet för sina kunderSom första företaget i Sverige och första leveransföretaget globalt har Airmee även skrivit under The Climate Pledge. Syftet är att tillsammans med andra bolag i en rad olika branscher jobba för att lösa klimatkrisen. Genom the Climate Pledge ansluter sig Airmee till de bolag som åtar sig att utveckla och implementera lösningar som minskar bolagets utsläpp samt genomföra regelbundna mätningar och rapporter för att bli ett helt emissionsfritt bolag.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>