Möbelmästarna engagerar sig för renare hav
Hem MILJÖ Kedjan Möbelmästarna engagerar sig för renare hav

Kedjan Möbelmästarna engagerar sig för renare hav

Publicerat av: Redaktionen

Forskare uppskattar att det finns mer än 150 miljoner ton plast i våra hav, och att hela 80% av allt plastskräp i havet kommer från våra aktiviteter på land.

Kedjan Möbelmästarna instiftade därför våren 2021 ett samarbete med djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation för att stötta deras arbete med att öka medvetenheten kring problematiken samt samla upp plast från havet och längs kuster.

Samarbetet har lett till att 73 000 kr har samlats in till projektet samt att en informationsfilm om plast i havet har fått över 8 miljoner exponeringar på Sociala Medier.

För att göra skillnad startade Möbelmästarna i fjol ett samarbete med f.d. fotbollsspelaren Johan Elmander och den svenska djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation, som sedan 2010 arbetat med att rädda vilda djur och natur i kris. Organisationens kampanj för plastfria hav ”The Blue Bucket”, är ett initiativ där den ’Blå Spannen’ är en symbol för själva kampanjen vars syfte är att öka medvetenheten och engagemanget kring effekterna av de stora plastföroreningarna av världens hav, men spannen är också till för att plocka upp plastskräp i, längs våra kuster och ur havet.

Johan Elmander har också ett stort engagemang i frågan och är sedan tidigare ambassadör för The Perfect World Foundations havskampanj ”The Blue Bucket”.

Möbelmästarna engagerar sig för renare hav

Bild: Dennis Andersson, VD på Möbelmästarna och Daniel Wilke, Marknadschef på The Perfect World Foundation.

– Jag bor nära kust och natur och ser tydligt hur våra stränder förvandlas till en soptipp. Vi på Möbelmästarna kommer inte kunna lösa problemet med plast i havet. Men genom att öka medvetenheten hos våra kunder kring plastens negativa påverkan och genom att instifta samarbeten för att plocka upp den plast som redan hamnat i naturen så hoppas vi kunna inspirera fler till att bidra till att städa våra stränder, menar Dennis Andersson.

För att öka medvetenheten har Möbelmästarna spelat in en informationsfilm där Dennis Andersson och Johan Elmander har ett samtal kring plast i havet och dess negativa påverkan. Videon har marknadsförts på nätet och har fått över 8 miljoner exponeringar. Möbelmästarnas projekt går under namnet ”Städa havet med Möbelmästarna” och för varje köp i någon av Möbelmästarnas 30 butiker eller via e-handeln så har en summa gått till The Perfect World Foundations arbeta för att städa stränder och hav. Totalt har Möbelmästarna nu samlat in 73 000 kr in till projektet. För den summan kommer The Perfect World Foundation kunna plocka upp närmare 1,5 ton plast från hav och stränder.

– Ett bättre projekt kunde vi inte tänka oss och vi vill nu uppmana alla att städa stränder är en social utomhusaktivitet, där vi tillsammans kan göra nytta och få en renare planet. Själv städar jag stränder från plast både med vänner, familj och kollegor, säger Dennis Andersson, VD på Möbelmästarna.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>