Foxway förvärvar företaget Teqcycle och stärker sin position på den tyska marknaden
Hem CIRKULÄR EKONOMI Foxway förvärvar Teqcycle och stärker sin position på den tyska marknaden

Foxway förvärvar Teqcycle och stärker sin position på den tyska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Foxway har förvärvat Teqcycle Solutions GmbH, det ledande tyska företaget av inbyteslösningar för mobiltelefoner.

Förvärvet är ytterligare ett steg i Foxways strategi att bli det ledande företaget i Europa av cirkulära IT-tjänster.

Foxway har vuxit kraftigt de senaste åren, både genom organisk tillväxt på cirka 20 procent per år, samt genom förvärv av liknande företag inom branschen.

Idag arbetar mer än 1300 personer inom gruppen och omsättningen är strax över 7 miljarder kronor.

Teqcycle samlar in använda IT-enheter från olika samarbetspartners och säkerställer en smidig återförsäljning via den mest lämpade kanalen. Företaget rapporterade under 2022 en omsättning på 320 miljoner kronor och har cirka 50 anställda. Med huvudkontoret i München, ges Foxway en möjlighet att ytterligare expandera sitt cirkulära erbjudande på den tyska marknaden.

Foxway förvärvar företaget Teqcycle och stärker sin position på den tyska marknaden

– Efterfrågan på begagnad elektronik har ökat i Europa. Därmed är det extra viktigt att hitta effektiva lösningar för att samla in mobiler, förlänga dess livslängd genom teknikuppgraderingar och slutligen säkerställa att dessa får ett nytt liv på marknaden igen. Detta skapar cirkulära beteenden och gör förändring på riktigt. Teqcycle ger oss möjlighet att ytterligare stärka vårt erbjudande på den tyska marknaden och genom gemensamma insatser erbjuda våra kunder och partners hållbara IT-tjänster, säger Martin Backman, VD på Foxway.

Foxways huvudfokus är cirkulära tjänster som inbyteslösningar, hårdvara som tjänst, gradering och värdeökning genom reparation av enheter. Teqcycle har en stark position inom återförsäljning av mobiler och har under många år varit en nyckelpartner till leverantörer, operatörer och återförsäljare.

– Genom Teqcycles ledande position på den tyska marknaden, är vi glada att få vara med och bidra till Foxways vidare expansion inom och utanför Europa. Våra team förenas i passionen att förändra IT-industrin till att bli och agera mer cirkulärt och därmed bli mer hållbar. Vi ser fram emot att utöka vår affär under Foxways paraply och addera värde till företaget och dess partners och kunder, säger Sebastian Neubeck, VD på Teqcycle.

Taylor Wessing agerade som legala rådgivare till Foxway. Finansiell due diligence utfördes av PWC. Säljarna representerades av Lucia Spieth och Noerr som juridiska rådgivare och skatterådgivare.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>