Hitachi Energy utökar sin produktion i Sverige
Hem ENERGI Hitachi Energy utökar sin produktion i Sverige

Hitachi Energy utökar sin produktion i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Hitachi Energy, en global teknikledare som accelererar en hållbar energiframtid för alla, meddelar idag att man utökar sin produktion i Smedjebacken och Ludvika, som en del av planen att anställa ytterligare mer än 2.000 personer  under  de  kommande  två  åren  vilket  tidigare  meddelats.

 Utbyggnaden omfattar en ny 3300 kvadratmeter stor fabrik i Smedjebacken och en 1400 kvadratmeter stor utbyggnad i Ludvika som kommer att öka produktionen av avancerade kraftelektronikventiler för användning i högspänd likströmsöverföring (HVDC) och elkvalitetstillämpningar.

Den nya fabriken kommer att börja byggas under de kommande månaderna och förväntas tas i drift i slutet av 2024.

Fabriken byggs i anslutning till en befintlig Hitachi Energy-anläggning som öppnades i augusti 2022. Samtidigt planeras expansionen i Ludvika också att starta före årets slut, för färdigställande i början av 2025.

Dessa anläggningar kommer att bidra till att möta den ökande efterfrågan på HVDC- system, en teknik som möjliggör storskalig överföring av el, för elkvalitetslösningar som förbättrar spänningsstabiliteten och elnätets tillförlitlighet. Den senaste generationen av kraftelektronik är särskilt lämpade för stabil integrering av förnybar energi, sammankoppling av olika elsystem och stöd till svaga elnät för att göra energisystemet mer hållbart, flexibelt och säkert och samtidigt främja en hållbar energiframtid för alla.

Hitachi Energy i Sverige är på en stor tillväxtresa, som drivs av den accelererande efterfrågan på energiomställning och planerar att anställa ytterligare drygt 2000 personer i Sverige under de kommande två åren, många av dem ingenjörer och dessutom ett brett spektrum av andra roller.

  • Efterfrågan för vår världsledande teknik saknar motstycke, och vi är mycket glada över att vi kan fortsätta att investera och utöka vår produktion i Sverige, säger Andreas Berthou, global chef för HVDC-verksamheten på Hitachi I Sverige har vi vårt HVDC- och elkvalitetskompetenscenter tillsammans med FoU och viktiga produktionsanläggningar. Vi ser fram emot att välkomna våra framtida nyanställda i Sverige, som vill vara med och bidra till den globala energiomställningen.
  • Vi befinner oss i en otroligt spännande och expansiv tillväxtfas globalt med ett starkt genomslag i Sverige, både vad gäller investeringar och rekrytering, säger Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy i Sverige. Vi ser fram emot att påbörja denna resa tillsammans med det lokala och regionala samhället.

Hitachi Energy har över 5 500 anställda i Sverige och finns på cirka 16 orter i landet. De största orterna är Ludvika med cirka 3 500 anställda och Västerås med cirka 1 200 anställda.

Noteringar till redaktörer:

 Hitachi Energys HVDC-lösning kombinerar världsledande expertis inom HVDC- omvandlarventiler, den digitala kontrollplattformen MACH, omvandlar- transformatorer och högspänningsställverk, samt systemstudier, design och konstruktion, leverans, installationsövervakning och driftsättning.

HVDC Light är en teknik för omvandling av spänningskällor som utvecklats av Hitachi Energy och som lanserades för över 25 år sedan. Det är den föredragna tekniken för många nättillämpningar, inklusive sammanlänkning av länder, integrering av förnybara energikällor och ”power-from-shore”-anslutningar till offshoreproduktionsanläggningar. HVDC Light kännetecknas bland annat av unikt kompakta omriktarstationer och exceptionellt låga elektriska förluster.

Hitachi Energy var pionjär inom kommersiell HVDC-teknik för nästan 70 år sedan och har levererat mer än hälften av världens HVDC-projekt.

Hitachi Energy utökar sin produktion i SverigeHitachi Energys lösningar för elkvalitet gör det möjligt för nätoperatörer och industrikunder att dämpa spänningsfluktuationer och andra destabiliserande effekter av förnybar energi samt att avsevärt utöka överföringskapaciteten.

Mer förnybar energi i kraftsystemet innebär att lösningar för elkvalitet, av vilka vi har utvecklat många under de senaste 70 åren, är avgörande för att hålla nätet stabilt och elen pålitlig.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>