Hur kan klimatförändringarna lösas med teknologi? – Huawei närvarar under COP26
Hem ENERGI Hur kan klimatförändringarna lösas med teknologi? – Huawei är med under COP26

Hur kan klimatförändringarna lösas med teknologi? – Huawei är med under COP26

Publicerat av: Redaktionen

Utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser globalt måste minska för att världen ska kunna hantera utmaningarna med klimatförändringarna.

Just nu pågår klimatkonferensen COP26 i Glasgow, Skottland där världens ledare har samlats för att diskutera lösningar på problemen.

Huawei närvarar under mötet eftersom vi ser teknikens roll i att möta klimatförändringarna.

Dr. Fang Liangzhou, Vice President och CMO för Huawei Digital Power, talade på COP26 den 3 november. Under sessionen ”System Change and Climate Innovation in the Technology Industry” som arrangerades av UNFCCC Global Innovation Hub, gav Fang ett digital anförande om ”Building a Low-Carbon Smart Society”. Fang beskrev hur Huawei Digital Power integrerar det digitala med energiteknologier för att hjälpa industrin spara energi och minska utsläppen från både energiproduktion och -konsumtion. Digitaliseringen av energisektorn kan minska avfallet från energikonsumtion, öka produktionen från förnybara energikällor och göra transporter och städer grönare. Fang uppmanade till gemensamma initiativ för att tillsammans bygga utsläppssnåla städer.

Hur kan klimatförändringarna lösas med teknologi? – Huawei närvarar under COP26– Koldioxidneutralitet har blivit en gemensam mission för världen. Innovation kommer att spela en central roll i att tackla klimatförändringarna och att nå målen för utsläppsminskningar. Huawei Digital Power integrerar det digitala med energiteknologier, utvecklar ren energi, och möjliggör digitalisering av energisektorn för en bättre, grönare framtid. Vi hoppas kunna accelerera produktionen av ren el, byggandet av gröna transporter, fabriker och datacenters samt jobba tillsammans med partners för att bygga ett grönt, smart samhälle, sa Fang Liangzhou.

För att nå koldioxidneutralitet globalt behöver utsläppen minska från både produktionen och konsumtionen av el. Huawei Digital Power arbetar med partners med innovation inom båda dessa områden med flera olika projekt. Huawei står bakom initiativet ”Tech for a Better Planet” och har fortsatt att investera i att minska utsläppen av växthusgaser, främja förnybar energi, bidra till den cirkulära ekonomin och hjälpa bevara naturen med teknologi. Den 30 september 2021 hade Huawei Digital Power hjälpt kunder generera 443,5 miljarder kWh av grön energi, sparat 13,6 miljarder kWh av elektricitet och minskat koldioxidutsläppen med 210 miljoner ton, vilket motsvarar att plantera 290 miljoner träd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>