Urban Green blir en del av Veg Tech
Hem MILJÖ Urban Green samarbetar med Veg Tech

Urban Green samarbetar med Veg Tech

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges två ledande leverantörer av gröna systemlösningar till stadsmiljöer, Veg Tech och Urban Green, slås samman.

Syftet med fusionen är att skapa synergieffekter och utveckla det gemensamma erbjudandet så att ännu fler får upp ögonen för hur man skapar grönskande städer.

Urban Green blir en del av Veg Tech

Johan Ljungberg

Veg Tech och Urban Green har tillsammans cirka 60 anställda och en omsättning på 170 MSEK. Bolagen kompletterar varandra och genom fusionen skapas ett helhetserbjudande inom gröna systemlösningar för tak, fasader, mark- och vattenmiljöer. Takparker kommer fortsätta marknadsföras under varumärket Urban Green medan övrigt sortiment går under Veg Tech. Båda bolagen ägs av Nordic Waterproofing Group AB och sammanslagningen genomförs den 1 januari 2022.

– Målsättningen är att stärka vår marknadsledande position. Tillsammans får vi en organisation med väldigt stor kunskap och erfarenhet inom gröna områden. Dessutom finns det tydliga synergieffekter vad gäller produktion, försäljning och administration, säger Johan Ljungberg, VD på Veg Tech och Urban Green.

Gröna tak har blivit en allt vanligare syn på bostäder, kontor och offentliga lokaler. En viktig anledning är att växtsystemen avlastar stadens dagvattenhantering. Taket får en vattenhållande förmåga, vilket fördröjer och minskar avrinningen. Samtidigt gynnas den biologiska mångfalden då livsmiljöer skapas för bin och insekter.

Samgåendet underlättas av att bolagens produktionsanläggningar ligger nära varandra i småländska Vislanda. Här odlas en stor del av de växter som används i företagets produkter. Bland annat de populära sedummattorna som numera även levereras med biokol, en restprodukt från Veg Techs värmeanläggning. Biokol förbättrar växtkraften samtidigt som det ger en potentiell kolsänka.

– Vi odlar svenska växter som är anpassade för vårt nordiska klimat. En trygghet för våra kunder är att vi ansvarar för hela kedjan från planta till montage, säger Johan Ljungberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>