MVS lanserar 50 kW DC-laddare
Hem HÅLLBAR UTVECKLING MVS lanserar 50 kW DC-laddare HYC50 i Sverige

MVS lanserar 50 kW DC-laddare HYC50 i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

MVS utökar sitt redan breda sortiment av snabbladdare genom att lansera 50 kW DC-laddaren HYC50 i Sverige.

HYC50 kan väggmonteras både inom- och utomhus, samt monteras fristående på pelare.

MVS lanserar 50 kW DC-laddareDet är också den första väggmonterbara 50 kW-laddaren på marknaden.

Tack vare möjligheten till väggmontering är HYC50 perfekt anpassad för användning på offentliga platser som till exempel parkeringshus, underjordiska parkeringar eller halvoffentliga parkeringar. Genom möjligheten till väggmontering kan dessa platser förses med en DC-laddare utan anläggningsarbete, vilket gör etableringen både prisvärd och enkel.

Det finns två DC-anslutningar: CCS1 och CCS2, samt CHAdeMO som tillval. Det innebär att ett fordon kan laddas med 50 kW eller två fordon med 25 kW vardera. Specificerad laddningsström är på 150A (eller 75A vardera) och har en verkningsgrad på över 97 procent. Den har en brusnivå på mindre än 50 dBA, vilket gör laddaren otroligt tyst i drift. HYC50 är dessutom V2G-redo.

– Med HYC50 får vi ett perfekt komplement till våra befintliga snabbladdare på 75–300 kW. Den smidiga installationen gör den dessutom idealisk för att stödja expansionen av laddinfrastruktur i Sverige, säger Jonas Söderberg, EV-ansvarig på MVS.

HYC50 är planerad att gå i produktion under Q4 2022 med leveransstart under Q1 2023. Under eCom Expo på Scandinavian XPO 6-7 april kommer HYC50 för första gången visas upp i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>