Automatiskt utkast
Hem MILJÖ ICA hjälper nu Längdskidsverige att göra klimatsmarta matval

ICA hjälper nu Längdskidsverige att göra klimatsmarta matval

Publicerat av: Redaktionen

ICA och Svenska Skidförbundet, längd har länge samverkat för att inspirera och guida skidåkare och vardagsmotionärer kring goda, enkla, snabba och hälsosamma maträtter.

Nu tar duon nästa steg, när ICA engagerar sig i Ford Smart Energy Cup – med ambitionen om att kunna bidra till att sänka cupens klimatavtryck och hjälpa arrangörerna att skapa klimatneutrala arrangemang redan år 2026.

– Det vi äter har stor påverkan på klimatet.

ICA engagerar sig därför i Ford Smart Energy Cup då vi ser att vi, genom att servera klimatsmarta måltider, bidrar till att arrangemangen och cupen på sikt kan nå sitt långsiktiga klimatmål. Vi ser fram emot att vara en del av detta viktiga projekt, säger Peter Hägg chef varumärkesengagemang på ICA.

Svenska Skidförbundet började mäta seniorcupens klimatpåverkan redan förra säsongen. Utsläppen från arrangörer, klubbar och samarbetspartners analyseras och läggs till grund när metoder utvecklas för att minska framtida arrangemangs klimatavtryck. Sammanställningarna från förra året visades sig att två viktiga nycklar för att nå bättre resultat var att se över transporter och matintag.

– Mat som konsumeras i samband med arrangemanget har stor påverkan på klimatet och Björn Sandström, skidåkare och hållbarhetskonsult, pekade tidigt på att en matpartner skulle göra märkbar skillnad på slutresultatet, säger Malin Westhed, marknadschef, Svenska Skidförbundet, längd.

– För oss var det naturligt att sträcka ut handen till ICA som vi redan har ett fint samarbete med gällande landslagsverksamheten. Jag är både tacksam och glad för att ICA så snabbt visade vilja att vara med på denna resa, fortsätter Westhed.

Konceptet Smart Energy Cup lanserades inför säsongen 2021/2022 där Skidförbundet – längd, tillsammans med Svenska Spel, Vattenfall och Actemium använde evenemanget som en plattform för att prata hållbarhet och ansvarsfulla klimatval i Skidsverige. Nu utökas familjen med ICA, ett av Sveriges mest attraktiva varumärken.

Automatiskt utkast

Ford Smart Energy Cup samlar företag som vill göra skillnad för framtiden. Med siktet mot år 2026 ska cupen, som är Skidsveriges motsvarighet till allsvenskan, successivt reducera utsläpp genom ett genomtänkt koncepttänk som visar vägen för framtidens hållbara arrangemang.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>