STIHL går med i FN:s global compact
Hem HÅLLBAR UTVECKLING STIHL går nu med i FN:s global compact

STIHL går nu med i FN:s global compact

Publicerat av: Redaktionen

Det internationella familjeföretaget STIHL har anslutit sig till FN:s företagsnätverk Global Compact, världens främsta initiativ för hållbar och ansvarsfull företagssledning.

Därmed åtar sig STIHL att anpassa gruppens företagsstrategi till de tio principerna i FN:s Global Compact gällande mänskliga rättigheter, arbete, miljö och anti-korruption.

– Att bli medlem i FN:s Global Compact är ett tydligt ställningstagande för hållbar företagsledning och belyser vårt långvariga engagemang för en beboelig framtid, säger Dr. Michael Prochaska, styrelseledamot för mänskliga resurser och juridiska frågor samt ansvarig för hållbarhet, STIHL.

– Principerna i FN:s Global Compact och FN:s 17 hållbara utvecklingsmål är standarder som ger vital vägledning i alla våra företagsprocesser och som vi avser att införliva i alla affärsområden, fortsätter Michael Prochaska.

Redan innan underskriften för åtagandet har STIHL vidtagit åtgärder för att stödja hållbarhetsprinciperna. Tidigare och nuvarande aktiviteter som relaterar till hållbarhet konsoliderades 2021 i en koncerngemensam hållbarhetsstrategi. Framöver kommer företaget att regelbundet rapportera om sin status och pågående aktiviteter i en lägesrapport till FN:s Global Compact.

Ökad transparens och hållbarhet i leveranskedjan

STIHL hållbarhetsstrategi innefattar ambitiösa mål som familjeföretaget ska nå innan 2030. De ska bli klimatneutrala, resurseffektiva och rättvisa. Företaget är dedikerade till att skydda ekosystem, vilket även innebär konstanta åtgärder för att bekämpa klimatförändringar. Vidare planerar STIHL att utveckla sina interna processer och produkter i enlighet med en cirkulär ekonomi för att bevara resurserna. De förespråkar fortsatt goda arbetsvillkor för alla som arbetar direkt eller indirekt för företaget.

STIHL gick även med i Responsible Minerals Initative (RMI) 2021, en branschövergripande organisation med mer än 400 medlemsföretag som stödjer ansvarsfulla inköp av mineraler från konfliktdrabbade och högriskområden runt om i världen.

STIHL går med i FN:s global compact

Att bli medlem i FN:s Global Compact är ett tydligt ställningstagande för hållbar företagsledning och belyser vårt långvariga engagemang för en beboelig framtid”, säger Dr. Michael Prochaska, STIHL.

– Genom att gå med i UN Global Compact och RMI förstärker vi vår strävan att förena vår företagsverksamhet med miljömässiga och sociala faktorer, säger Michael Prochaska.

STIHL har dokumenterat alla aktiviteter, mål och framsteg inom området i en hållbarhetsrapport sedan 2021. 2022 års hållbarhetsrapport publiceras i slutet av maj.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>