Intel-teknik driver lösning för ett smartare och mer motståndskraftigt elnät
Hem ENERGI Intel-teknik driver lösning för ett smartare och mer motståndskraftigt elnät

Intel-teknik driver lösning för ett smartare och mer motståndskraftigt elnät

Publicerat av: Redaktionen

Inför Enlit Europe meddelade Intel att företagets teknik hjälper till att driva Edge for Smart Secondary Substations (E4S) Alliances nya lösning för att modernisera elnätet.

E4S-lösningen banar väg för att ta det befintliga systemet från en proprietär, sluten hårdvaruarkitektur till ett öppet, flexibelt, mjukvarudefinierat energisystem.

I Europa finns det mer än 17 miljoner sekundära transformatorstationer, som möjliggör kraftomvandling från medel- till lågspänning.

Denna lösning digitaliserar nästa generation av sekundära transformatorstationer med säker, moduluppbyggd, kiselbaserad teknik, vilket är avgörande för att dra nytta av förnybara energiresurser fullt ut.

Intel-teknik driver lösning för ett smartare och mer motståndskraftigt elnät

E4S lösning för sekundära transformatorstationer drivs av Intel Core-processorer och inkluderar AI, Internet of Things samt nätverksteknik. Detta gör det möjligt för energileverantörer att anpassa sig till snabbt föränderliga krav, bestämma den bästa energikällan och stödja mer förnybara rena energikällor i utkanten av nätet. Den visar också på framtiden för nätverket genom att tillåta både exekvering i realtid vid ytterkanten och radio- samt kabelkommunikation i realtid mellan kraftverk och deras understationer. Detta kan möjliggöra enklare integration av framtida tillämpningar som möjliggör djupare dataanalyser av till exempel väderprognoser, underhållsscheman eller effekterna av natur- och klimatförändringar på överföringsutrustning.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>