IVECO tar ett stort steg in i framtiden och förnyar hela sitt produkt- och serviceutbud
Hem TRANSPORT IVECO tar ett stort steg in i framtiden och förnyar hela sitt produkt- och serviceutbud

IVECO tar ett stort steg in i framtiden och förnyar hela sitt produkt- och serviceutbud

Publicerat av: Redaktionen

IVECO presenterade förnyelsen av hela sitt produktsortiment och serviceutbud för sitt återförsäljarnätverk, partners, kunder och internationell press vid ett evenemang i Barcelona, Spanien.

  • IVECO förnyar för första gången hela sitt produkt- och tjänsteutbud med den största investeringen hittills

  • Ett toppmodernt sortiment med flera energialternativ, kompletterat med den mest omfattande portföljen av tjänster, för att tillhandahålla kompletta mobilitetslösningar

  • Lanseringen är resultatet av IVECO:s strategi för att driva på förändring, och bygger på de fyra hörnstenarna Produktivitet, Hållbarhet, Förarupplevelse och Uppkoppling

  • Den nya varumärkesidentiteten markerar början på ett nytt kapitel i IVECO:s historia

Temat för evenemanget, ”BE THE CHANGE”, är en inbjudan att tillsammans med IVECO välkomna förändring för att övervinna framtidens utmaningar. Under de senaste fyra åren har varumärket ägnat energi och resurser åt att förutse den snabba utvecklingen på marknaden.

Företaget har investerat kraftigt i förnyelse av sina produkter baserat på kundernas behov och förväntningar, och har drivit på innovation genom partnerskap med de bästa aktörerna inom branschen. IVECO har utvecklat ett produktutbud med flera energialternativ för att förse kunderna med lösningar som är både hållbara och lönsamma samt väl lämpade för alla verksamhetsbehov. Företaget har snabbat upp utvecklingen av sitt utbud av elfordon och inrättat ett dedikerat tillverkningsnav i Ulm, Tyskland, där man har en fullständig tillverkningslina för den första tunga IVECO-lastbilen som är ”elektrisk från födseln”.

IVECO tar ett stort steg in i framtiden och förnyar hela sitt produkt- och serviceutbudIVECO har blivit tätare kopplat till kundernas verksamheter genom att bygga ett heltäckande ekosystem kring kundernas fordon och krav, vilket är ytterligare ett steg framåt i tjänstefieringsstrategin. I en mycket dynamisk bransch har IVECO utvecklats snabbt till att bli en pålitlig partner för sina kunder, och stödja dem när de hanterar förändringar och framgångsrikt övervinner sina utmaningar.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group:

– Att sträva efter förändring är ett heltidsarbete som vi under de senaste fyra åren har lagt alla våra resurser på. Under 2019 påbörjade vi en ny resa och en djupgående utveckling av IVECO genom att fokusera på kunden och skräddarsy vårt erbjudande efter deras behov – både under och efter fordonets hela livscykel.

Idag startar vi på ett nytt kapitel i vår historia. Med den här lanseringen av hela sortimentet för modellåret 2024, demonstrerar vi vår förmåga att orädda gå framåt, att kämpa för våra kunder och stödja dem med ett heltäckande ekosystem för mobilitet. Vi har valt den teknik som bäst passar deras behov inom alla segment och vi har det mest omfattande tjänsteutbudet.

Förnyelse av hela IVECO:s sortiment: en toppmodern serie med flera energialternativ

IVECO förnyar för första gången hela sitt produkt- och tjänsteutbud med en investering på 1 miljard euro, vilket är den största satsningen hittills. Vid utvecklingen av detta toppmoderna sortiment har IVECO fokuserat på fyra hörnstenar: produktivitet, förarupplevelse, hållbarhet och uppkoppling.

De nya funktionerna och innovationerna bygger på kundens verksamhet och syftar till att göra förarnas liv enklare och bekvämare, och täcker alla aspekter av ett fordons system. Förbättringarna berör områden som sträcker sig från framdrivning, till exempel introduktionen av en toppmodern motor i det tunga segmentet, och ergonomi med införandet av förarcentrerad och billiknande känsla och funktioner, till ett avancerat gränssnitt mellan människa och maskin med förbättrad teknik för säkrare körning.

IVECO:s strävan att föra samhället framåt och gå i spetsen för en hållbar omvandling av transportindustrin ligger till grund för vår strategi för flera energialternativ, som syftar till att kunderna ska kunna välja den teknik som bäst matchar deras verksamhets- och affärsmässiga krav. Med principen att tekniken måste anpassas till uppdraget och uppfylla verksamhetens mål, har vi utvecklat elektriska versioner av våra lätta och tunga serier, samtidigt som vi fortsätter att förbättra våra diesel- och naturgasfordon för att minska deras miljöpåverkan.

De mest omfattande tjänsteerbjudandet för kompletta mobilitetslösningar

IVECO kompletterar sitt fordonsutbud med ett snabbt växande ekosystem av lösningar – IVECO Services – som är utformat för att hjälpa kunderna att hantera sina fordon eller sin vagnpark på ett enkelt och effektivt sätt, minska den totala ägandekostnaden och säkerställa företagets lönsamhet. Erbjudandet omfattar även tjänster som utvecklats för att underlätta förarnas liv på vägen samt öka deras komfort och säkerhet.

IVECO stöder också sina kunders anpassning till utsläppsfri mobilitet med dedikerade eMobility-tjänster som är utformade för att underlätta övergången till elfordon. Detta sker genom att öka produktiviteten, minska den totala ägandekostnaden och maximera fordonets räckvidd och energieffektivitet. Och med GATE (Green & Advanced Transport Ecosystem), en innovativ heltäckande affärsmodell för långtidsuthyrning av gröna kommersiella fordon med betalning per användning, kan vi erbjuda ”sinnesro” för kunder som vill ha elektrisk mobilitet. Dessutom erbjuder IVECO CAPITAL kunderna en heltäckande finansieringslösning för elfordon, samt hela IVECO-sortimentet, inklusive finansiering, leasing och försäkringstjänster på alla marknader.

Ny IVECO-logotyp: en kraftfull symbol för förändring

IVECO markerade starten på ett nytt kapitel i sin historia – kulmen på en resa som började för nästan 50 år sedan – med lanseringen av en ny varumärkesidentitetsom förkroppsligar begreppet förändring. Den nya logotypen har en ny modern svart ”puls” som uttrycker varumärkets dynamik och innovation, samtidigt som den behåller en stolt koppling till varumärkets historia: en ljusblixt i den blå energifärgen i centrum som representerar en skiljeväg mellan IVECO:s arv och dess framtid.

Denna varumärkesidentitet, som illustrerar hur IVECO går framåt för att stödja ett snabbt föränderligt modernt samhälle, samtidigt som man behåller en stark koppling till sina rötter, kommer att symbolisera IVECO:s utveckling av produkter och tjänster under de kommande åren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>