Kommuner kan nu koppla upp sina Siemens vattenmätare med Ambiductors kommunikationsmoduler
Hem TEKNIK Kommuner kan nu koppla upp sina Siemens vattenmätare med Ambiductors kommunikationsmoduler

Kommuner kan nu koppla upp sina Siemens vattenmätare med Ambiductors kommunikationsmoduler

Publicerat av: Redaktionen

Ambiductor, en ledande leverantör av mät- och kommunikationslösningar, meddelar idag att kommuner nu kan koppla upp sina befintliga Siemens vattenmätare via LoRaWAN och NB-IoT genom företagets avancerade kommunikationsmoduler.

Siemens MAG 6000 och 8000 är vanliga i kommunala ledningsnät.

Dessa kan mäta flöden i bägge riktningar. Med denna lösning samlar man trådlöst in data från källa till mjukvara. Mätarna har olika utsignaler men inga som lämpar sig för fjärravläsning. Detta kan Ambiductor lösa genom sina smarta kommunikationsmoduler.

Kommuner kan nu koppla upp sina Siemens vattenmätare med Ambiductors kommunikationsmoduler

Denna innovativa lösning innebär att kommuner kan övervaka och hantera sina vattenmätare på ett effektivt och fjärrstyrt sätt, minskar behovet av att rondera och utföra oplanerade besök på plats. Den presenterar en överblicksbild som möjliggör prediktivt underhåll. Dessutom stöder Ambiductors programvara AmbiSolution läcksökning i ledningsnätet, vilket bidrar till att minska vattenförluster och förbättra hållbarheten.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda denna lösning till kommuner, säger Ambiductors VD Karl-Johan Hultman. Vår teknik resulterar i bättre service för invånarna och minskade driftskostnader. Dessutom bidrar vår läcksökningsfunktion till att skydda vår mest värdefulla naturresurs – vatten.

Ambiductor har en lång historia av att leverera pålitliga, säkra och exakta mätlösningar som är skräddarsydda för kundens behov. Denna nya lösning är ytterligare ett bevis på företagets engagemang för innovation och kundfokus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>