KRAV-certifierade förskolan Pärlan vann hållbarhetspris
Hem FOOD KRAV-certifierad förskola vann hållbarhetspris

KRAV-certifierad förskola vann hållbarhetspris

Publicerat av: Redaktionen

Förskolan Pärlan i bolaget Norlandia Förskolor har utsetts till Årets hållbara offentliga restaurang, i konkurrens med cirka 400 offentliga kök på förskolor, skolor och seniorboenden i Sverige.

Priset delades ut på onsdagskvällen vid en galamiddag i Lund.

– Jag vill kunna servera hemlagad mat utan tillsatser och bekämpningsmedel till barnen. Vi i förskolan behöver också förmedla miljöfrågor till barnen. Nästa generation ska kunna ta vara på vår planet, och det är vårt ansvar i de offentliga köken att visa och lära dem rätt väg framåt, säger Johan Engman, kock på Norlandia Förskolor Pärlan i Vårby.

KRAV-certifierad förskola vann hållbarhetspris 1

Johan Engman, kock på Pärlans prisas

Bolaget Norlandia Förskolor etablerades 2010 i Sverige och driver idag drygt 100 förskolor över hela landet. Samtliga förskolor är KRAV-certifierade. Det betyder att de har stort fokus på KRAV-märkta råvaror och hållbarhet. Samtliga förskolekök kontrolleras varje år av fristående certifieringsorgan för att säkerställa att de uppfyller KRAVs regler.

– Pärlan och Norlandia Förskolor är värdiga vinnare till KRAVs hållbarhetspris. De har arbetat länge och konsekvent med dessa frågor med en klar och tydlig målbild. Ett stort grattis till dem och särskilt till Johan Engman, kock på Pärlans förskola, säger Staffan Carlberg, affärsutvecklare offentlig sektor på KRAV.

En jury har under året bedömt 400 seniorboenden, skolor och förskolor och bland tio nominerade kammade Pärlan kammade hem förstapriset. Juryns vinnarmotivering lyder som följer: ”För er envishet, kunskap och förmåga att sätta fingret på både problemen och lösningarna – och för att ni fortsätter kämpa när andra ger upp.”

Delas ut av KRAV och Sveriges Offentliga Måltider

Utmärkelsen Årets hållbara offentliga restaurang delas ut av KRAV i samarbete med Sveriges Offentliga Måltider, för att uppmuntra och stimulera offentliga restauranger till ett hållbart arbete.

Grunden för bedömningen av de offentliga kök som varje år besöks handlar bland annat om hur köken arbetar med ekologiska livsmedel, hur de lyckas upphandla efter säsong och så lokalt som möjligt och om hur de tar vara på den mat som köps in för att minska svinnet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>