Växlar upp elektrifieringen av långväga landtransporter
Hem TRANSPORT Växlar upp nu elektrifieringen av långväga landtransporter

Växlar upp nu elektrifieringen av långväga landtransporter

Publicerat av: Redaktionen

DB Schenker fortsätter driva den gröna omställningen inom landtransporter med fullt fokus på hållbara innovationer.

Förra veckan tecknade logistikjätten ett samarbetsavtal med Trailer Dynamics och Krone Commercial Vehicle Group för 2 000 eTrailers.

Idag är det bra fart på utrullningen av miljövänliga distributionslösningar i städer och tätorter.

För att säkerställa hållbara transporter från A till B över längre sträckor är avtalet med 2 000 eTrailers ett genombrott.

Underlättar övergången till fossilfria transporter

– Användningen av eTrailers ger oss en fördel i övergången till en helt CO2-fri flotta och kommer vara en permanent del av vår kommersiella fordonsflotta på sikt. Det här markerar ett viktigt steg i våra ansträngningar att minska vårt miljöavtryck till noll, säger Wolfgang Janda, exekutiv vicepresident, head of network & linehaul management på DB Schenker.

Släpvagnarna har en elektrisk drivning som gör det möjligt att stödja körningen av dragfordonet. En specialutvecklad komponent använder ett patenterat sensorsystem för att fastställa kördynamiken mellan släp och dragfordon. Systemet gör det också möjligt att återvinna energi vid inbromsning.

Växlar upp elektrifieringen av långväga landtransporterFunkar till alla lastbilar

eTrailerns körstyrsystem fungerar oberoende, så inget gränssnitt med dragfordonet krävs. Dessutom kan släpvagnarna kombineras och användas med lastbilar från alla tillverkare. eTrailers stödjer diesel-, gas-, el- och vätgasdrivna släpvagnar.

DB Schenker kommer successivt rulla ut 2 000 eTrailers i sitt europeiska nätverk med start 2024.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>