Energifabriken förvärvar majoriteten i RE&GO
Hem ENERGI Energifabriken AB förvärvar nu majoriteten i RE&GO

Energifabriken AB förvärvar nu majoriteten i RE&GO

Publicerat av: Redaktionen

Bolagen tar en aktiv roll i elektrifieringen av svensk fordonsflotta.

Affären skapar en stark aktör med smart teknik som gör det enkelt att äga och driva elektrifierade kommersiella fordon och personbilar.

Den sammanslagna verksamheten kommer att fokusera på att ladda både tunga och lätta fordon och underlätta transaktioner och administration.

Energifabriken är Sveriges största leverantör av rena biodrivmedel. Kollektivtrafik, åkerier och kommuner tankar varje dag sina fordon från någon av Energifabrikens 400 anläggningar med förnybara drivmedel. Energifabriken säljer endast 100% förnybara bränslen. Företaget som startades 2006 ägs av tre lantbrukarfamiljer och omsätter i dag ca 2,2 mdr kr. Huvudkontoret finns i Linköping.

RE&GO utvecklar hård- och mjukvara för effektiv laddning av elfordon och erbjuder totalentreprenad och installationer av laddsystem för bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och företag samt laddlösningar för privata hushåll. Via mjukvaruplattformen RE&GO Pay är verksamheten en ledande laddoperatör inom flexibla och användarvänliga betal- och administrationstjänster för publik och privat laddning. RE&GO tillhandahåller även tjänster för effektiv energiförbrukning.

Energifabriken tillträder som majoritetsägare i RE&GO 1 mars. Företagens gemensamma resurser för elektrifiering och laddning av fordon kommer att samlas i RE&GO. Under 2023 kommer det vara möjligt att både tanka förnybara drivmedel, snabbladda och ladda hemma från en och samma aktör och få alla transaktioner samlade på en faktura.

  • ”Energifabriken samarbetar idag med nära 2000 företag och organisationer som redan idag tankar förnybart. Många av dem har redan i dag påbörjat sin elektrifiering och kan framöver få stöd av en pålitlig aktör som gör tankning, laddning och administration enkelt och 100% förnybart” säger Charlotte Elander, VD Energifabriken.
  • ”Mjukvaruplatformen RE&GO Pay med administration och betaltjänst vid laddning av fordon, kan redan idag anslutas till så gott som samtliga laddare på marknaden. Vår satsning att kunna ansluta kundens redan befintliga laddare med OCPP-teknik ger möjligheten att erbjuda ett flexibelt laddnätverk.” säger Sofia Hyléen Toresson, VD RE&GO AB.

Energifabriken förvärvar majoriteten i RE&GO

Samarbetet mellan Energifabriken och RE&GO möter marknadens efterfrågan på att snabbt kunna installera effektiva laddsystem och laddnätverk med smidiga administrations- och betaltjänster.

Kapaciteten för projektering och installation av laddsystem hos bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och företag utökas och arbetet med att etablera laddnätverk för kommersiella fordon påbörjas omgående.

  • ” Genom samarbetet kan vi kraftigt utöka vår kapacitet att installera laddsystem både för privat och publik laddning. Vi utökar vår verksamhet i Vadstena och etablerar oss nu tillsammans med Energifabriken på fler platser runt om i landet. Samtidigt stärker vi vår förmåga att utveckla våra attraktiva tjänster som möter framtidens behov.” Säger Sofia Hyléen Toresson, VD RE&GO AB.
  • ”Med människorna och tekniken i RE&GO i ryggen kan vi ta ett stort kliv framåt med elektrifieringen hos våra kunder. Detta i kombination med vår långa erfarenhet av att stötta hållbara verksamheter att tanka förnybara drivmedel gör att den här affären känns väldigt bra.” Säger Charlotte Elander VD Energifabriken AB.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>